jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 21/06/2022

JD’s ultimate guide to Crocs

We’re callin’ it. 2022 is het jaar van de Croc.

Crocs zijn niet meer te missen in jouw collectie. Deze comfy shoes zijn langzaam maar zeker een essential geworden.

We hebben de ULTIMATE guide voor Crocs samengesteld, waarin je alle details vindt die je nodig hebt. Van de geschiedenis van het merk tot details over de pasvorm, waar ze van gemaakt zijn en zelfs stylingtips, we hebben alles wat je moet weten voor je op een rijtje gezet.

Blijf scrollen om meer te weten te komen!

Geschiedenis van Crocs

Laten we beginnen met een beetje achtergrondinformatie over Crocs.

Het merk werd in 2002 opgericht in Colorado, USA. Oorspronkelijk ontworpen als bootschoen, werd het allereerste Crocs-silhouet, de ‘Beach’, geïntroduceerd op de ’02 Fort Lauderdale Boat Show in Florida, waar ze 200 paar verkochten.

Sindsdien heeft Crocs zijn spot in de industrie geclaimd, met nieuwe ontwerpen en het perfectioneren van hun kenmerkende schuimmateriaal. Het meest populaire model, de Classic Clog is een musthave, We love them! Crocs staat in de top tien van niet-atletische schoenen merken in de wereld en ze hebben sinds hun oprichting al meer dan 850 miljoen paar verkocht.

Deze ultra-comfortabele Clogs zijn back this season. Wanna know more? Blijf scrollen voor alles wat je moet weten over Crocs!

Waar zijn Crocs van gemaakt?

Crocs zijn gemaakt van een speciaal soort schuim.

Het is een merkgebonden hars met gesloten cellen. Veel mensen denken dat het van plastic of rubber is, it’s not!

Het heet Croslite, en het is exclusief voor Crocs. Het is een veelzijdig, niet-giftig EVA-materiaal en het is super licht en duurzaam.

Croslite is waterdicht, wat het onderhoud van je Crocs makkelijker maakt (waar we later op terugkomen), en dankzij de gesloten celstructuur is het uitstekend bestand tegen geurtjes, voorkomt het zweten en houdt het de groei van bacteriën en schimmels tegen.

Als je je afvraagt waarom Crocs zo comfortabel zijn, dan komt dat allemaal door Croslite. Dit voetbed is bijzonder effectief in het verdelen van de belasting over je voet, het neemt hoge drukpunten weg en verdeelt het gewicht voor innovatief comfort.

Croslite is ook geweldig in het absorberen van schokken, wat zorgt voor een superzachte rit, waar je ook heengaat. Het voetbed vormt zich naar je voet voor een pasvorm op maat en is antislip, zodat je zeker weet dat je de essentiële tractie hebt.

Hoe maak je Crocs schoon?

Op zoek naar tips over hoe je je Crocs schoonmaakt? Wij hebben tips voor je! Het is makkelijker dan je denkt om je Crocs schoon te houden.

Voor je gewone Classic Clog die volledig van Croslite is gemaakt, is een beetje water en zeep voldoende. Zorg ervoor dat je koud water en een milde zeep gebruikt om je Crocs er weer als nieuw uit te laten zien!

Als je Crocs van binnen gevoerd of fuzzy zijn, kun je de binnenkant schoonmaken met een milde zeep en een vochtige doek, of je kunt ze in de wasmachine schoonmaken op de zachtste centrifuge stand en de koudste temperatuur. Gebruik zo min mogelijk warmte bij het schoonmaken van je Crocs.

Als je ze alleen even snel wilt schoonmaken, raden we je schoonmaakdoekjes zoals deze aan.

Elke Crocs moet volledig aan de lucht drogen op een koele, droge plek voordat je ze weer draagt. Extreme hitte of zon kan je Crocs doen krimpen of de vorm vervormen.

Wat zijn Crocs Jibbitz bedels?

Jibbitz zijn de leuke kleine bedeltjes die je op Crocs ziet.

Jibbitz zijn bedeltjes in de vorm van figuren, letters, zinnen, cijfers en op popcultuur geïnspireerde bedeltjes. Dit is de perfecte manier om je Crocs een persoonlijke touch te geven en to show off your style.

Elke Classic Clog heeft 13 gaatjes, of het nu gaat om heren-, dames- of kindermaten. Dat betekent dat je tot 26 Jibbitz bedeltjes kunt rocken wanneer je je Crocs draagt!

Hoe zet je Jibbitz bedels op Crocs?

De ventilatieopeningen van Crocs op de Classic Clog zijn essentieel voor de luchtstroom en het doorlaten van vocht, vuil en afval. Maar ze zijn ook ideaal om je Crocs te personaliseren met Jibbitz bedels!

Het enige wat je hoeft te doen om je Jibbitz charms erin te doen, is de bovenkant van je Crocs samenknijpen om een losse vouw te maken, waarna je één kant van de charm plug in het gat kunt schuiven. Duw het er helemaal in, en je hoort een ploppend geluid als het vastzit. Ze zijn gemakkelijk in te pluggen en blijven goed zitten.

Om je Jibbitz-bedeltjes eruit te halen, doe je hetzelfde en knijp je de bovenkant van je Crocs samen. Je moet een kant van de bedel eruit kunnen schuiven en hem er helemaal uit kunnen trekken.

Bekijk je favoriete Jibbitz bedels en geef je Crocs een persoonlijke touch!

Zo stijl je Crocs

Als je op zoek bent naar stylingtips, hebben wij de ultimate tips ‘ n’ tricks!

Bij Crocs draait alles om het laten zien van je eigen persoonlijke stijl, en we know dat er een Classic Clog is voor iedereen.

Je kunt ze dragen zoals je wilt, maar hier zijn een paar van onze favoriete trends!

Crocs ‘n’ Socks

Geef je Crocs een ultra cosy feeling en combineer ze met een paar sokken!

Er zijn veel manieren om Crocs met sokken te dragen, mix en match kleuren, ga voor opvallende patronen of hou het gewoon klassiek. De keuze is aan jou.

Als je een eenvoudig, effen paar Classic Clogs hebt, is een manier om een beetje flair toe te voegen een felgekleurde sok met patroon om je look op te upgraden en een statement te maken.

We’re loving de Classic Clogs met patronen, zoals de marmeren designs en de solorized colorways die nu on trend zijn. Er zijn stapels felle sokken met leuke designs to switch up your look. Combineer je Crocs met een paar sokken. Zo kun je de Classic Clog het hele jaar door dragen en blijven je voeten lekker warm!

What to wear with Crocs

Eerlijk, there’s no right answer to this one!

De vibe van Crocs draait om jezelf zijn, dus ons advies is om te dragen waar jij je goed bij voelt.

Maar als je op zoek bent naar specifieke details, vinden wij dat Crocs perfect passen bij loungewear looks. Denk aan cosy sweats en off duty joggers of leggings.

Voor de girls we like ‘em with oversized T-shirt jurkjes en voor de guys met shorts.

De Classic Clog looks good with just about anything! Crocs geven je een chille, casual feel en zijn een van de makkelijkste schoenen om te stijlen.

FAQ snelle ronde

Waarom zijn Crocs zo comfortabel?

Crocs zijn zo comfortabel door het Croslite-schuim waarmee ze zijn gemaakt. Het voetbed is super zacht en sponsachtig, en absorbeert schokken terwijl het pluche comfort biedt.

Wanneer werden Crocs populair?

Veel mensen zeggen dat Crocs populairder werden tijdens de pandemie van het Coronavirus in 2020. Veel meer mensen gaven toen voorkeur aan comfort, maar zelfs nu alles weer normaal wordt, zijn we blij dat Crocs zijn blijven bestaan. En deze keer gaat de Classic Clog nergens heen!

Waarom houden mensen van Crocs?

Mensen houden van Crocs vanwege hun veelzijdigheid. Ze zijn waterdicht, duurzaam en gemaakt om lang mee te gaan. Draag ze waar je maar wilt, hoe je maar wilt, en blijf altijd comfortabel!

Waarom hebben Crocs gaatjes?

Crocs hebben gaatjes voor een geventileerd, ademend gevoel. De perforaties helpen om water of vocht, maar ook vuil en afval naar buiten te laten. Ze zijn er ook zodat je je Crocs kunt personaliseren met Jibbitz bedeltjes.

Hoe moeten Crocs passen?

Over het algemeen zitten Crocs redelijk ruim. Neem je standaardmaat in Crocs, dan heb je nog wat speelruimte. De Classic Clog heeft ook het iconische hielriempje voor extra support.

Crocs Ultimate Guide? This was it!

Dat is alles wat je moet weten over Crocs. Bekijk nu onze volledige collectie Crocs op de website.

Lees meer zoals dit

Volgende blog