jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 01/06/2018

LANG VERWACHTE NIGERIA WK KIT RELEASED

Nike heeft de release bevestigd van de langverwachte WK-kit voor Nigeria, die Rusland 2018 zal doen oplichten met zijn flamboyante en uitbundige unieke stijl.

Online beschikbaar vanaf 1 juni 2018, heeft de Super Eagles-kit voor de World Cup een buzz gecreëerd met recordbrekende pre-orders die op bijna drie miljoen zijn geschat.

Het wachten is nu voorbij, omdat Nigeria hun tenue zal dragen tijdens de oefenwedstrijd met Engeland op zaterdag 2 juni. Hiermee treft het team hun laatste voorbereidingen voordat ze naar Rusland reizen.

nigeria home kit wk 2018

Geïnspireerd door het ontwerp van het WK-kit uit 1994 van Nigeria, lijkt de nieuwe ‘Naija’-collectie een eerbetoon te geven aan de geest van het geweldige Nigeriaanse team uit 1994 dat het voetbal voor het eerst op de kaart zette.

Dat ’94-team hadden twee van de drie African Nations-kampioenschappen van de Super Eagles gewonnen, toen ze voor het eerst naar de wereldkampioenschappen gingen. In hun debuutmatch versloeg ze uiteindelijk de semi-finalisten Bulgarije met 3-0.

Het tenue dat tijdens die wedstrijd werd gedragen, had een wit met zwart patroon op de mouwen, wat het ontwerp van het nieuwe thuistenue inspireerde. De traditionele groene kleur blijft hetzelfde, gemoderniseerd met een abstract veren patroon.

Ondanks dat ze bijna terugvielen tegen Italië in de ronde van 16, keerde Nigeria terug om goud te winnen bij de Olympische Spelen van 1996 toen ze de wereldkampioen Brazilië versloegen in de halve finale 4-3, en Argentinië met 3-2 in de finale.

 

nigeria home kit wk 2018
nigeria home kit wk 2018

Naast de stijlvolle WK-kit heeft Nike een groot aantal kleurrijke trainingsuitrusting uitgebracht, waaronder een flamboyant trainingspak met een bloemmotief. Een anthemjas en pre-match T-shirt met het woord “Naija,” maken de collectie volledig af.

Voor het nationale team vertegenwoordigt het woord “Naija” het nieuwe enthousiasme en de culturele beweging in Nigeria. De liefdevolle bijnaam belichaamt de nationale trots die de federatie naar Rusland zal brengen.

Van de kleurrijke locks van Taribo West tot de oogverblindende acrobatische goal vieringen van Obafemi Martins en de magische vaardigheden van Jay-Jay Okocha, de flamboyante stijl van Nigeria wordt vertaald in hun innovatief ontworpen ‘Naija’-collectie.

Lees meer zoals dit

Volgende blog