jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 26/03/2018

NIKE AIR MAX DAY 2018

One favoriete dag van het jaar is HIER! Elk jaar op 26 Maart vieren we de revolutie die teweeg werd gebracht door de innovatieve Air tussenzool. Sindsdien heeft Nike ons kennis laten maken met iconische silhouetten en colorways. Deze dag is een van de meest exciting dagen van het jaar voor sneakerheads over de hele wereld.

We hebben een aantal van de meest revolutionaire silhouetten van Air Max voor je op een rijtje gezet. Deze sneakers houden de sneakercommunity dagenlijk bezig en een aantal van onze faves hebben we speciaal voor jou uitgekozen om je ready te maken voor Air Max Day!

Nike’s Air middenzool debuteerde in 1987 met de Nike Air Max 1; de allereerste zichtbare luchtbel van het merk. Sindsdien heeft het revolutionaire ontwerp het sneaker-spel opnieuw vormgegeven. De Max 1-zool is de go-to-shoe voor een retro-look en brengt je meteen terug naar de jaren ’80.

Shop alle Nike Air Max 1 voor dames hier.

Het volgende icoon dat deel mocht nemen aan de Air Max-franchise was de Nike Air Max 90. Deze is genoemd naar het jaar dat hij uitbracht werd en is het meest voor de hand liggende silhouet om voor een 90´s look te gaan. De Max 90 wordt geleverd in eindeloze kleuren voor zowel dames als heren.

Shop alle Nike Air Max 90 hier.

Nike veranderde het spel volledig toen ze de Nike Air Max 95 uitbrachten. Ongetwijfeld het populairste silhouet van Nike op dit moment; de Max 95 was het eerste silhouet met luchtdemping aan de voorkant van de zool, waardoor het ultracomfortabel is en een traktatie is met extra zichtbare luchtbellen!

Shop alle Nike Air Max 95 hier.

De airmax 97 werd voor het eerst uitgebracht in 1989, ontworpen door Christian Tresser. Het ontwerp van de schoen was geïnspireerd op de Japanse bullet trains. De Air Max 97 was de eerste schoen van Nike die lucht over de volle lengte introduceerde.

Shop alle Nike Air Max 97 hier.

De Nike Air Max Day van vorig jaar zag het debuut Nike Air VaporMax. Het vieren van 30 jaar Air, de Air VaporMax is het meest innovatieve, futuristische en onderscheidende silhouet van de Air-franchise. Deze sneaker is bij elke nieuwe drop een van de meest gewilde stijlen!

Shop alle Nike Air Vapormax hier.

Voor meer inspo en nog meer iconische Nike Air Max-silhouetten, ga dan naar JD Sports om alle Nike Air Max-schoenen te shoppen, net op tijd voor Air Max Day!

Lees meer zoals dit

Volgende blog