jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 21/08/2023

10 years of Nike Tech

Al sinds 1971 is Nike leading de game op het gebied van sportkleding met nieuwe niveaus van prestaties, design en technologie. 

Toen Jarett Reynolds en Michael Leon in 2005 als ontwerpers voor het merk werkten, deed hun eerste concept voor Nike Tech de hoofden van Nike’s hoofdkantoor niet helemaal omdraaien zoals ze wilden, omdat op technologie geïnspireerde kleding niet trending was. 

Zonder de druk van deadlines of verwachtingen werkte het duo aan het ontwerp als een extra project om sportkleding met een streetwear-kantje te creëren. 

Uiteindelijk brachten ze het eerste Tech Pack uit in 2007, met een Windrunner en het gebruik van fleece materiaal – beide onderdeel van het DNA van het Tech Pack. 

Het kostte Nike nog eens zes jaar om de originele drop verder te ontwikkelen en te verfijnen tot Nike Tech, waarbij revolutionaire technologie in fleecestof werd toegepast die nog niet eerder was vertoond. 

Behind the Design 

Sindsdien biedt het premium, lichtgewicht fleece comfort als geen ander. 

De stof met dubbele voering is zowel van binnen als van buiten glad en levert veel warmte zonder onnodige bulk, zodat je het tempo kunt opvoeren tijdens het hardlopen, lekker achterover kunt leunen als de temperatuur daalt of met je vrienden de stad in kan. 

Deze veelzijdigheid wordt gecombineerd met handige functies, zoals zakken met rits om je essentiële spullen in op te bergen en een capuchon met vier panelen voor gestroomlijnde bedekking. 

Zonder zijn roots te vergeten, knikt het low-profile ontwerp terug naar de geschiedenis van Nike met een chevron design op de borst van de hoodie en de Futura badge. 

De Nike Tech collectie is nu verkrijgbaar in meer stijlen, silhouetten en kleurstellingen dan ooit tevoren. Met sweatshirts, hoodies en joggers kun je je stijl nu upgraden. 

Jouw faves in Nike Tech 

In de 10 jaar sinds de oprichting is Nike Tech uitgegroeid tot een wereldwijd street icon. 

Het creëren van een nieuw uniform voor de beste atleten ter wereld, de bijpassende trainingspakken en de signature stijl heeft de aandacht getrokken van de volgende generatie met niet te missen ‘fits. 

Legends uit elke sport die hun recovery look upgraden of spelers die aan het opwarmen zijn voor een big game in Nike Tech. 

Erling Haaland, waarschijnlijk de populairste naam in het voetbal op dit moment, laat met Nike zien waarom hij de ‘Force of Nature’ is voor Man City in de Premier League en Europa. 

Zijn teamgenoot Phil Foden en Man United’s Jadon Sancho weten allebei hoe het is als de wereld naar je kijkt als je het veld opgaat. Het ‘Derby Duo’ is gek op streetwear als het rustig is en ritst zich in Nike Tech trainingspakken. 

De ‘Fiery Lioness’ Georgia Stanway leidt het spel op het middenveld van FC Bayern Frauen en houdt haar kalmte ijskoud op en naast het veld in een fris Nike Tech-gevoel. 

Tweevoudig WNBA MVP A’ja Wilson is een en al hoogtepunt telkens als ze het veld betreedt. The Blockbuster’ stond centraal in de kampioenstitel van de Las Vegas Aces in 2022 en zorgt ervoor dat haar spel en stijl op punt staan bij Nike. 

In de NBA heeft Giannis Antetokounmpo terecht zijn bijnaam ‘Greek Freak’ verdiend vanwege zijn afkomst en zijn unieke omvang, snelheid, kracht en balvaardigheid. Als hij niet op het veld is, stopt hij zijn wardrobe vol met de signature stof van Nike om zichzelf de bijnaam ‘Tech Freak’ te bezorgen. 

De toekomst van fleece 

Waar denk jij dat Nike Tech over 10 jaar zal zijn! 

Of je nu een Nike Tech-liefhebber bent en je collectie moet updaten, of voor het eerst van de stof hoort, haal je dosis in huis met het nieuwste van Nike. 

Scroll hier door de collectie

Lees meer zoals dit

Volgende blog