jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 31/08/2023

How to style the New Balance 327

Met zijn retro vintage aesthetic, gaan mensen ervan uit dat de 327 al jaren is opgesloten in de archieven van New Balance en pas sinds kort populair is. Maar dit is zeker niet zo… 

Ontworpen door de in Manchester gevestigde ontwerper Charlotte Lee, de New Balance 327 debuteerde in 2020 en was meteen een hit. Door een minimal design te combineren met oversized branding, hebben ze een casual, jaren ’70 stijl schoen veranderd in een musthave. 

Verkrijgbaar bij JD in dames-, heren- en kindermaten, geven we je een dosis inspiratie over hoe je ze kunt stylen met elke ‘fit. 

Old Meets New  

De nieuwe stijl van de 327 is gebaseerd op de hardloopsilhouetten van New Balance uit de jaren 70 en bestaat uit een lichtere, meer ademende basis van mesh of nylon met een zachte maar duurzame overlay van suède, leer of synthetisch materiaal. 

De uitlopende, asymmetrische tussenzool laat alle zware demping achterwege die je op andere modellen ziet, zoals de ABZORB of ENCAP technologieën. 

Ondanks dit zorgt het superzachte schuim voor comfort bij elke stap, in combinatie met de rubberen buitenzool met noppen die langs de hiel loopt, vormen ze de perfecte mix van een strak en stoer design. 

Om de schoen af te maken is het ‘N’-logo in het midden van de buitenwand gestikt, terwijl het sportieve NB-logo op de tong is geweven. 

Work It Your Way  

Het unieke maar toch simpele ontwerp van de New Balance 327 maakt ze de perfecte sneaker om casual te dragen wanneer je lekker achterover leunt of om je streatwear te upgraden. 

Van koffietripjes tot rondhangen in het park, combineer de minimalistische stijl met een baggy T-shirt en een fietsshort voor de meiden, of met een grafisch T-shirt en een joggingbroek voor de boys. 

Voor een casual dag op kantoor of wanneer je buiten kantoor een nieuwe stad verkent, houdt de retro sneaker het fresh met een cropped mom jean en een geribde tanktop, maar ook met lichtgewicht chino’s en je favoriete polo. 

Ga je van zonnige dagen naar ijskoude ochtenden, dan zien de 327’s er net zo strak uit met een joggingsbroek en een hoodie. 

Match de utility inspired sneaker met een cargobroek voor een  Y2K look. Combineer dit met een oversized puffer jacket en een crewneck sweatshirt en je bent klaar om te gaan. 

Voor accessoires heb je genoeg opties! De 327 vraagt om laag uitgesneden sneakersokken om de sneakers te laten shinen.  Wit en pasteltinten zijn de perfecte aanvulling op je sneakers. In de winter zorgen geblokte kleuren en varsity-strepen op geribde crew-length sokken voor een retro-meets-modern vibe. 

327 Check  

Vol met neutrale tinten, monochrome ontwerpen en pasteltinten zal de opkomst van de 327 alleen maar toenemen met fresh takes op het OG-concept. 

Of het nu je eerste paar of je vijfde is, vind je favoriete kleur uit ons assortiment van de New Balance 327 – inclusief JD-exclusives! Scroll hier door de collectie. 

Lees meer zoals dit

Volgende blog