jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 16/05/2022

50 jaar Nike

We vieren 50 jaar Nike! 

In de afgelopen vijf decennia heeft Nike zijn indruk gemaakt met game changing designs, innovatieve technologie├źn en iconische sportschoenen. Om een halve eeuw te vieren, gaan we samen de archieven in, vieren we het verleden en kijken we vooruit naar de toekomst…

Throwback naar ’72

In mei 1972, met een droom, liefde voor sport en een hoop ambitie…werd Nike geboren. De rest, zoals Phil Knight zegt…is geschiedenis.

Vanaf de eerste dag was alles wat Nike deed gericht op het stimuleren van het potentieel van atleten over de hele wereld. Om mensen in staat te stellen dingen te doen waarvan ze niet eens wisten dat ze het konden. Door middel van frisse designs, game changing innovatie en meer, leidt Nike de weg in zowel sport als mode, showing no signs of slowing down.

Changing the game

In de afgelopen 50 jaar heeft Nike sport en streetwear gevormd. Van Bill Bowerman die rubber in het wafelijzer van zijn vrouw goot om de eerste wafelzool te maken, tot moderne technologie zoals FlyEase, Dri-FIT en meer: ze blijven innoveren om ons een betere look en meer comfort te bieden.

Om het 50-jarig bestaan te vieren, kijken we terug naar een aantal van de hoogtepunten! 

In de jaren ’70 bracht Nike de eerste sportschoenen uit met het legendarische Swoosh logo. De Cortez, Blazer, Tailwind en meer maakten allemaal hun debuut op het veld en de atletiekbaan. Nike’s Air tech ontstond met de release van de Tailwind; de eerste hardloopschoen met air pockets in de buitenzool. Dit ging door in de jaren ’80 met de lancering van de nu iconische Air Force 1 in ’82. Snel door naar 1987 toen Nike voor het eerst luchtvering in beeld bracht met de Air Max 1.

In de jaren ’90 bleef het merk legendarische silhouetten uitbrengen, met Tinker Hatfield die de Air Max 90 ontwierp, Sergio Lozano die de 95 bedacht en Christian Tresser die de 97 op zijn naam schreef.

Sinds de eeuwwisseling heeft Nike het niet rustiger aan gedaan, met stapels nieuwe technologie in hun collectie. Van Flyknit en React die nieuwe niveaus van comfort brengen in hun hardloop lijn, tot grotere en betere iteraties van zichtbare Air…

Swoosh Stylin

We vieren niet alleen de laatste 50 jaar, we kijken ook vooruit naar de volgende 50. We hebben de handen in elkaar geslagen met game changing ontwerpers op het gebied van sport, lifestyle, muziek, kunst en cultuur om je precies te laten zien hoe de toekomstige lifestyle van sport eruitziet…

Lees meer zoals dit

Volgende blog