jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 26/02/2023

adidas Originals: straight from the terraces

Van de tribune naar de straat, met onze collectie terrace-geïnspireerde schoenen van adidas Originals ben je altijd ready. De Gazelle, Jeans, Baltic en Handball zijn al jarenlang een musthave onder voetbalfans, ondanks dat ze oorspronkelijk werden uitgebracht als indoor sportschoenen.

Nog steeds even iconisch, bekijk hieronder onze collectie klassieke adidas Originals schoenen.

De Gazelle

De Gazelle, die in ’66 op de markt kwam, werd oorspronkelijk populair op indoor handbalvelden.

Het duurzame leer/suède bovenwerk maakte de Gazelle onderscheidend van de massa en toen de jaren ’70 aanbraken was de Gazelle adidas’ populairste schoen.

De Gazelle werd zowel op straat als op het veld gedragen en vond ook een thuis op de tribunes van voetbalstadions in het hele land.

Een continue stroom van innovatieve ontwerpen en kleurstellingen in de jaren ’80 en ’90 hielden de Gazelle op de voorgrond en maakte het tot de tijdloze klassieker die we nu kennen.

Nog steeds even populair, stap hier in legendarische stijl met de adidas Originals Gazelle.

De Jeans

De adidas Originals Jeans MKI kwam voor het eerst uit in ’75, maar had nog weinig ophef. De MKI kwam in een blauwe colourway om te matchen met een spijkerbroek. 

Toen de MKII een paar jaar later in ’79 uitkwam, steeg de populariteit. Het enige verschil was een lichtere kleur blauw, maar dit zette de Jeans op de kaart.

Deze sneakers werden steeds meer gewild, vooral in de late jaren ’80, ook al was adidas toen gestopt met de productie en verkoop ervan.

Uiteindelijk bracht adidas de MKI in de jaren ’90 en ’00 opnieuw uit, voordat in 2015 de MKII opnieuw werd uitgebracht. Met een groot aantal kleurstellingen die vandaag de dag nog steeds worden uitgebracht, blijft de Jeans een adidas Originals OG.

De BC Trainer

Vernoemd naar een Oost-Europees handbaltoernooi, de Baltic Cup, kwam de BC Trainer van adidas Originals in de jaren ’70 voor het eerst op de markt.

Met de populariteit van handbal in Europa wilde adidas een schoen maken die voor deze sport kon worden gedragen.

Hoewel het in Engeland nooit van de grond kwam, omdat handbal nooit groot genoeg was, werd de sneaker ontdekt door voetbalfans van teams in Europa, waardoor het een cultklassieker werd onder voetballiefhebbers. Nu een must op de terrassen, shop de adidas Originals Baltic!

De handbal SPEZIAL

De Handbal SPEZIAL is een van de meest iconische sneakers van adidas Originals, net zo iconisch op het indoor veld als op de tribune.

De sneaker debuteerde eind jaren ’70 op de handbalvelden van Duitsland en groeide al snel in populariteit en werd een onmisbare schoen tijdens de voetbal casual movement van de jaren ’80.

Het was nooit de bedoeling dat de Handball SPEZIAL zou worden meegetrokken in de voetbalterrein rage, hij was ontworpen als een indoor sportschoen, plain and simple.

Toch werd de Handball een signature look in voetbalstadions overal en blijft een musthave silhouet vandaag de dag. Shop de Handball SPEZIAL sneakers nu en bekijk onze volledige collectie terrace-geïnspireerde schoenen hier!

Lees meer zoals dit

Volgende blog