jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 30/05/2023

Ajax resets the rules in witte Ajax kit 2023/2024

adidas en Ajax presenteren de nieuwe away kit voor het komende seizoen 2023/24. Met een rijke geschiedenis die meer dan een eeuw teruggaat, heeft Ajax altijd haar traditionele kleuren en iconische ontwerpen omarmd. Het uitshirt van dit jaar mengt echter de heritage van de club met een vleugje moderniteit, wat fans en voetballiefhebbers enthousiast maakt. 

Een geschiedenis van het verleggen van grenzen uit zich in een opvallende nieuwe away kit met wit als basiskleur voor de Ajax Away kit sinds 1988. Als gevolg van strikte regelgeving rond het ontwerp van uittenues, waardoor clubs alleen een thuis- en uittenue mochten hebben, was wit geen optie voor Ajax, dat bekend staat om haar wit-rode kleur. Met de introductie van een derde tenue vanaf het seizoen 2020/21 namen adidas en Ajax een duik in de rijke geschiedenis van de club om de fans iets bijzonders te bieden.  

De kit komt met een fan-favorite donkerblauw accent. Met details in donkerblauw zoals de strepen, de logo’s en de drie verticale Andreaskruizen op de kraag van het shirt en op de sokken. De shorts zijn donkerblauw. Om het contrast tussen licht en donker, oud en nieuw compleet te maken, is aan het wit van het shirt en de sokken een speels turquoise/licht paars patroon toegevoegd om het moderne, vooruitstrevende karakter van Ajax als club te belichamen.  

Bijpassende trainingslijn 

Als aanvulling op de nieuwe Ajax Away kit 2023/24 komt de trainingslijn die zijn ontwerp opnieuw baseert op de away kit met donkerblauw en wit als de primaire kleuren en turquoise en lichtroze als accentkleuren. De spelers zullen voornamelijk het witte shirt dragen en het personeel het donkerblauwe.  

Shirt voor de wedstrijd 

Ook is het nieuwe wedstrijdshirt gepresenteerd. Het shirt dat de spelers zullen dragen tijdens de warming-up voor de wedstrijden. Een witte basis met een abstract ontwerp van golven in verschillende tinten lichtblauw en de logo’s van adidas, Ajax en hoofdsponsor Ziggo zijn in het zwart gehighlight.  

Beschikbaar voor elke fan 

Het nieuwe uitshirt voor seizoen 23/24 is binnen bij JD. Support nu jouw team en beleef de wedstrijden als een echte Ajax-fan in de Amsterdam ArenA en show support waar je ook bent. Check hier de Ajax Away kit bij JD! 

Lees meer zoals dit

Volgende blog