jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 21/02/2019

NU BIJ JD: ADIDAS ULTRA BOOST 19

Het is eindelijk zover: De Ultra Boost 19 just got launched @ JD Sports!

De Boost krijgt een upgrade met de release van de fresh new adidas Ultra Boost 19. Sinds de lancering in 2015 is de Ultra Boost nauwelijks veranderd, de UB 2019 is someting new en is ready to make een statement. Deze nieuwe adidas sneaker is de switched-up versie van zijn voorgangers. Enige aanpassing van de Ultra Boost 1.0 tot de 4.0 was  het knit bovenwerk. De 5.0 versie gaat voor een throwback style met next level responsiveness…

Boost nu je look en shop jouw paar bij JD Sports!

The Story Behind the Sneaker

adidas ging op zoek naar een game-changing schoen en transformeerde haar bestseller de Ultra Boost tot de beste responsieve runschoen ever. “Make running new again” was de achterliggende gedachte en de designers begonnen met het ontleden van de eerste generatie van de Boost sneaker.

Het origineel kreeg een make-over waarbij 4 key-componenten werden geupdate; de Boost tech, de Torsion spring bar, de Primeknit 360 en de 3D hielframe. Deze 4 kenmerken waren voor het designteam de fronten waarop de Ultra Boost zichzelf kon verbeteren. De iconic runschoen kreeg een upgrade om de meest responsieve runschoen in history te creëren. De Boost is groter en lichter dan ooit, de Torsion Spring bar is verdubbeld voor ultra-flexibel comfort, de 3D-Hielframe zorgt voor een secure fit en het Primeknit 360 bovenwerk levert je een second skin fit.

boost tech and sole
heel of ultra boost 19

Een vernieuwd bovenwerk

Het design voelt aan als een second skin. Het nieuwe bovenwerk van de Ultra Boost is voorzien van adi’s nieuwste Primeknit technologie; de Primeknit 360. Dit is een nieuw hoofdstuk van de Primeknit. Het geoptimaliseerde materiaal biedt je de support die je nodig hebt. Het materiaal is flexibel en duurzaam en is naadloos geweven voor een ultra-natural feel en comfy fit.

Boost – Maar dan Bigger

In 2013 werd Boost voor het eerst toegepast, dit was een enorme verandering voor veel sporters. Dit was tot nu toe adi’s meest responsieve demping ever, maar het nieuwe Ultra Boost systeem brengt de Boost tech naar de next level. De UB 19 is lichter dan ooit dankzij een Boost midsole welke voorzien is van maar liefst 20% meer boost capsules. Bigger Boost= better cushioning!

black and white ultra boost 19
ultra boost 19

Extra Design Details

De next key feature waar adidas zich op richtte was de Torsion bar in de middenzool. Anders dan de voorgaande Torsion tech is de Ultra Boost 19 voorzien van een dubbele Tuned Torsion Spring. De Torsion Spring biedt ondersteuning tijdens de landing en afzet van je schoen. Kortom, deze sneakers zijn ultra-flexibel van het middenstuk tot het teenstuk!

Final detail is de geupgrade 3D-Hielframe. Deze fungeert meer als een frame dan de solide overlay van de voorgaande Ultra Boost. Dankzij deze feature blijven je voeten op de juiste plek zodat je jouw achillespees optimaal kan bewegen – ideaal voor tijdens het hardlopen of als everyday comfort.

Ben jij ook al fan van deze smashing sneakers? Scoor dan nu jouw paar voor heren en dames bij JD. Be quick! 💨

Lees meer zoals dit

Volgende blog