jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 16/03/2023

Community classics: iconische Nike sneakers

Nike’s geschiedenis van legendarische, era-defining schoenen is onovertroffen. 

Van de Air Force 1 tot de Dunk en Huarache, de iconische line-up van klassieke sneakers is van het hoogste niveau. Onze collectie sneakers en old-school Swoosh-stijl is nog steeds sterk en onmisbaar voor je rotatie. 

Feel the Force 

De Air Force 1 begon in ’82 als basketbalsneaker en werd gedragen door de beste spelers van de NBA uit die tijd. 

Deze OG sneaker bracht verende Air demping naar het veld en was oorspronkelijk ontworpen met het oog op prestaties. 

Maar de release van de Air Force 1 Low veroorzaakte een explosie van populariteit op straat en legde de basis voor de huidige sneakercultuur. 

De Air Force 1 is nog steeds zo iconisch als altijd, een essential voor sneakerheads die nog steeds wordt gedropt in nieuwe colorways. 

Nu verkrijgbaar in de kleuren Sanddrift en Velvet Brown voor dames en Light Smoke Grey en Summit Navy voor heren. Ze zijn gemaakt van eersteklas leer en staan op een stevige Air-middenzool voor demping. 

De Air Force 1 blijft een icoon van Nike en is voorzien van de signature Swoosh branding. 

Hier voor Huarache 

De Air Huarache verscheen voor het eerst in de vroege jaren ’90 en kreeg gemengde reacties, vooral vanwege het bizarre ontwerp en het ontbreken van het Swoosh-logo. 

Oorspronkelijk gemaakt voor hardlopen, werden ze voor het eerst verkocht aan marathonlopers die ze hypten voor hun comfort en functionaliteit. 

Het was het gevoel van de Huarache dat hem uiteindelijk onder de aandacht van de massa bracht, met een zacht maar duurzaam neopreen bovenwerk en een sponsachtige Nike Air tussenzool. 

Maar het OG ontwerp is nu essentieel voor zijn appeal, met fans van de klassieke jaren 90 stijl en retro-geïnspireerde fits. 

De Air Huarache’s voor heren in antraciet, ijzergrijs en zwart zijn nog steeds niet weg te denken. 

Old School  

Als je OG Nike schoenen draagt, moet de rest van de kleding bij je vibe passen. 

Trackbroeken, tops, leggings en sweats geven je look een varsity-geïnspireerde stijl en een randje uit de jaren ’90. Houd het vintage met onze collectie klassieke Nike warmte. 

Like what you see? Bekijk de volledige Community Classics collectie hier en hou het fresh in signature Swoosh. 

Lees meer zoals dit

Volgende blog