jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 22/01/2023

Dames Trends To Watch In 2023

Klaar voor een fresh nieuw jaar?! We beginnen 2023 door vooruit te kijken, te ontdekken wat trendy is en hoe je de nieuwste trends kunt stylen.

We weten dat trends voortdurend veranderen. Om je voor te bereiden op een nieuw jaar en nieuwe looks, hebben we onze top trends voor 2023 op een rijtje gezet! Met inspiratie uit de wereld van beroemdheden en culturele iconen is het tijd om ons te verdiepen in wat er dit jaar op komst is…

Sportswear essentials

Sportswear kan niet ontbreken in jouw wardrobe met de nieuwste athleisure looks. Nadat loungewear de game overnam in 2020, zien we een verschuiving naar sleek styles en clean silhouetten.

Denk voor 2023 aan bright en bold kleuren, premium stoffen en coole cuts die zowel geschikt zijn voor spinning als voor brunch afspraken.

Als je lekker op de bank zit en de dag doorkomt, ga dan voor klassieke sweaters met hoodies, sweatshirts en joggers. Fleece en luxe velours houden je warm en geven je een ultra comfortabel gevoel, perfect voor dagen in bed en om lekker achterover te leunen.

Als je naar buiten gaat, bereid je dan voor op actieve dagen met zweetafvoerende panty’s, topjes, sportbeha’s en meer! Sportkleding zorgt voor essentieel comfort, maar geeft toch een strakke, verzorgde look. Smash je doelen en zie er goed uit terwijl je dat doet met fitness gerichte merken als Nike, Under Armour en On Running.

Ivy League 

Van grote en opvallende logo’s tot contrasterende colourways, de varsity-trend is snel een niet te missen trend geworden.

Classic sweats zijn geïnspireerd op de OG Amerikaanse sportswear stijl voor een vintage, collegiaal gevoel. Met adidas Originals, Nike, en Supply & Demand, houd het cozy in off-duty hoodies en joggers met varsity branding om je look te upgraden.

Wij voorspellen een toename van het aantal bomberjacks met kenmerkende letterman-details en grote merken. Een klassieke look die een gemakkelijke laag is als het weer warmer wordt, bomberjacks zijn de perfecte keuze voor iedereen die zijn op varsity geïnspireerde wardrobe wil opbouwen.

Met een knipoog naar de nerdy stijl, is het tijd om je naschoolse essentials te upgraden met een campus-geïnspireerde look.

’90s geïnspireerde edge 

De jaren ’90 vibes blijven! Grote merken nemen een kijkje in de archieven om in 2023 waves te maken. Met comebacks als Dr Martens, UGG en Kickers die weer opduiken, nemen de ’90s en Y2K vibes afstand van de Legally Blonde en Mean Girls feels. Deze keer ziet de trend cyclus een meer edgy, grungy aanpak.

We verruilen Sporty Spice-achtige trainingsbroeken voor duurzame denim en onze meer gestroomlijnde sneakers voor Dr Martens. Trek oversized T-shirts en sweatshirts aan voor een relaxte vibe.

Klassiek denim krijgt een update voor 2023 met lage tailles en boyfriend fits, evenals baggy cargos voor een utility-geïnspireerd gevoel. Check de stijlen van Supply & Demand en Levi’s.

Maak het gezellig met chunky knits met opvallende merk opdrukken voor een standout look. Update je dagelijkse essentials met grafische tees en felgekleurde sweats om een vleugje Y2K aan je wardrobe toe te voegen.

Dr Martens is gespot aan de voeten van een aantal van onze favoriete beroemdheden, dus laat je innerlijke Bella Hadid, Dua Lipa en Olivia Rodrigo zien wanneer je je veter vastmaakt. Rooted in de punk subcultuur stijl, zijn Docs snel uitgegroeid tot een staple boot die het hele jaar door werkt en een essentieel grungy randje toevoegt aan je outfits.

Als je op zoek bent naar een meer chilled look, zijn retro runners helemaal in. Zoals het 530-silhouet van New Balance, de Response CL van adidas en de Teveris Nitro-sneakers van PUMA. Stap uit in een grof silhouet voor een OG jaren ’90 en ’00 gevoel.

Weather Ready

Stijl ontmoet functie met outdoor-geïnspireerde pieces. Een combinatie van bold cuts en high-tech stoffen zorgt voor praktische items die lang meegaan.

Denk bijvoorbeeld aan Columbia, The North Face, Salomon en adidas Terrex. Gorpcore vibes hebben TikTok overgenomen, met een outfit recept van Salomon’s XT-6, baggy parachute broek en een lichtgewicht windrunner jas als een populaire go-to.

Terwijl dikke puffer jassen bij *letterlijk* iedereen zijn gezien, zal het niet lang meer duren voordat we onze gewatteerde jassen inruilen voor onze lichtere lagen. Blijf de trends voor met avontuurlijke lagen die alles bieden wat je nodig hebt om de elementen te weerstaan.

Onze favoriete grote merken gebruiken steeds vaker GORE-TEX, een waterdichte en ademende coating. Deze waterdichte technologie, die duurzaamheid op het hoogste niveau biedt, is onder meer gebruikt voor de Pegasus Trail 4 van Nike, zodat je droog blijft en je sneakers schoon blijven, of je nu op de trails of op straat loopt.

Off-Duty Essentials

Vorig jaar was het eerste echte feestseizoen in lange tijd. In 2023 worden stiletto’s vervangen door slippers, met relaxte schoenen die de scene overnemen!

We hebben een enorme comeback gezien van UGG, en we verwelkomen deze trend met open armen. Iedereen met een Instagram-account heeft de Tasman mules en Ultra Mini boots van UGG overal op haar feed gezien. Bekend om hun donzige sheepskin stijlen, heeft iedereen UGGs gekocht om het cozy te houden op off-duty dagen.

Crocs werden populair bij celebs en influencers! Als je geen Crocs draagt, you’re missing out. De nu iconische Classic Clog heeft grote waves gemaakt met zijn kenmerkende look en next-level comfort. Ze zijn super licht en duurzaam, waardoor ze perfect zijn voor dagelijks gebruik. En als de temperaturen dalen, trek je een paar gevoerde Crocs aan om je rotatie voor koude dagen te verbeteren. En dan zijn er nog de Tent Mules van The North Face voor een outdoor gevoel die je altijd warm en comfortabel houdt!

We kennen allemaal de dip na de feestdagen in januari, dus zorg ervoor dat je je op je cosiest voelt met een stapel loungewear en relaxte sneakers.

Top trends

En, heb je het gevoel dat je weet wat je in 2023 moet kopen?

Keep up via onze socials @JDWomennl op Instagram. Bekijk alle OOTD inspo die je nodig hebt op Instagram. 

Wat je stijl ook is, zorg ervoor dat je de trends voor bent met alle nieuwste stijlen van de grootste merken in de game. 

Lees meer zoals dit

Volgende blog