jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 07/01/2023

Get To Know: Dr. Martens

Dr. Martens is op tijd gedropt voor de koudere seizoenen. Met meer dan een eeuw aan ervaring is het in Duitsland opgerichte en in Engeland geboren merk synoniem geworden voor kwaliteits laarzen en schoenen.

Dr. Martens is van het produceren van duurzame werkkleding geëvolueerd naar de culturele iconen die we seizoen na seizoen zien. En dat niet alleen, sinds de oprichting heeft Dr. Martens geholpen om een hele reeks Britse subculturen vorm te geven, van de mainstream tot de niche. Meer weten? Lees hier alles over Dr. Martens en de nieuwste stijlen bij JD.

Van 1901 tot nu

Throw it back naar 1901 in Wollaston, Northamptonshire, en de familie Griggs stond bekend om het maken van stevige laarzen. De familie produceerde ze gedurende zes decennia en verwierf een solide reputatie. In de jaren ’60, toen de derde generatie aan laarzen werkte, stuitten de Griggs op een Duitse advertentie voor een innovatieve zool met luchtkussentjes. De familie liet hun traditionele leren zool vallen en veranderde de game door een licentie te bemachtigen en hun kenmerkende laarzen op een luchtgeveerde zool te stikken. Daar begon het allemaal mee!

De kenmerkende Dr. Martens details zoals het gele boord stiksel, de tweekleurige gegroefde zoolrand en het unieke zool patroon waren te zien op de eerste 1460 Dr. Martens laars met acht gaten. Daar bleef het niet bij, ze kregen ook het merk ‘Airwair’, met de legendarische zwart-gele hiellus die we vandaag de dag nog steeds op de silhouetten zien.

In de decennia daarna zorgde Dr. Martens voor opschudding. De jaren ’70 zagen de opkomst van punk en vroege goth, waarbij elke subcultuur de laars overnam. In de jaren ’80 zag het merk ook de vraag van vrouwen, en in de jaren ’90 namen nog meer muziekgenres de laars over, waardoor hij hand in hand ging met de festivalcultuur. Vandaag zien we dat de legendarische laarzen worden gedragen door een reeks celebs, muzikanten en free-thinkers, elk met zijn of haar eigen, kenmerkende stijl.

Nieuw bij JD

Wil je de laarzen ‘With Bouncing Soles’ zelf ervaren? Dat kan, met een reeks stijlen in dames- en herenmaten. Als je op zoek bent naar een stoere touch op een klassieker, bekijk dan het Combs silhouet. Met een military edge aan de 8-oog laarzen is deze vernieuwde look uitgebracht in een reeks kleurstellingen, met ook een ‘Utility’ editie.

De Rakim, vol van zes decennia utilitair erfgoed, is aangepast aan deze tijd. Ze zijn uitgerust met veters in hiker-stijl, bovenwerk met panelen en kenmerkende DM-details, ready to take on just about anything.

Voor een andere draai aan het klassieke silhouet van Dr. Martens mag je de Thurston boots niet missen. Ze zijn gemaakt voor een nieuwe generatie en staan op een lichtere Vibe-zool, terwijl ze het kenmerkende DNA uit de archieven dragen.

Als onderdeel van de Casual Collection is de Bonny Tech geïnspireerd op de straat. Deze laarzen zijn gebaseerd op de 101 en moderniseren de kenmerkende stijl door een eigentijdse, stedelijke visie. Heb je iets extra stoers nodig? Dan is de Tarik echt iets voor jou. Deze laarzen staan op een extra robuuste buitenzool en brengen een op de straat geïnspireerd silhouet naar een hoger niveau met een ultra-duurzaam bovenwerk, op hikers geïnspireerde veters en een comfortabele Soft Wair binnenzool.

Now you know the deal, check hier alles van Dr. Martens.

Lees meer zoals dit

Volgende blog