jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 25/01/2023

Heren trends to watch in 2023

Een nieuw jaar vraagt om een nieuwe stijl … of niet?! Nu de winter in volle gang is en de warmere temperaturen en onze dosis vitamine D nog een paar maanden op zich laten wachten, kijken we naar de populairste trends van vorig jaar waarvan we denken dat ze in 2023 zullen doorzetten.

Omdat enkele van de grootste merken op het gebied van streetwear al zijn begonnen met het droppen van de nieuwste hits, is hier te zien welke trends volgens ons in 2023 echt in zijn. Klaar om een statement te maken? Blijf hieronder op de hoogte! 

It’s All About Athleisure

Athleisure is thriving right now! Van tech-gedreven stoffen tot sportieve silhouetten, de grenzen tussen trainingskleding en off-duty comfies zijn vervaagd zodat deze trend centraal staat voor zowel heren als dames.

Voor de mannen gaan Nike, adidas, New Balance en meer terug naar hun sportverleden met T-Shirts, hoodies, trainingspakken en shorts die net zo geschikt zijn van de bank tot de fitnessruimte (en overal daartussenin).

Of je nu aan fitness doet of niet, het maakt niet uit! Nu hybride de game overneemt, heeft de casual stijl de scene verovert

De combinatie van een zachte, fleece touch en de mogelijkheid om zweet van de huid af te voeren, zorgt ervoor dat deze trend in het teken staat van comfort tijdens het bewegen.

It’s Never Too Jazzy

Tijdens de hype van het WK in november en december kwamen de nieuwste internationale tenues van Nike, adidas en PUMA uit. Met innovatieve stoffen om de spelers koel te houden in de hitte van de woestijn, doken de grote sportmerken diep in hun archieven voor wat vintage prints.

De heropleving van deze old-school ontwerpen valt samen met de recente opkomst van klassieke voetbalshirts van clubs over de hele wereld. 

Met bold colors, geometrische prints, vintage merk opdrukken en classic collars zijn ze gegarandeerd een eye catcher. Of je nu een voetbalfan bent of niet, wij zien ze echt de show stelen in het voorjaar en de zomer – vooral wanneer het festival seizoen eraan komt. 

To the terraces we go

De op terrassen geïnspireerde schoenen zijn opnieuw in opkomst na de adidas x Gucci collab die in 2022 de zomer veroverde.

Chunky, retro-futuristische trainers zijn een tijdje de go-to look geweest, maar nu het vervaagt, biedt het meer verfijnde, sportieve heritage silhouet een eenvoudiger, clean-cut look.

adidas Originals is een voorloper van deze trend, met de kenmerkende Gazelles, Jeans, Handball Spezials en Baltics in understated two-tone kleurstellingen die je ‘fits laten spreken, naast kleuraccenten in suède en leren panels om de aandacht te trekken.

Perfect om te combineren met opgerolde jeans en een pulloverjack of een korte broek en een grafisch T-shirt. De mix van casual, matchday-ready stijl en essentieel comfort houdt ze laidback. Trek ze aan voor dagelijkse boodschappen, voor een avondje uit met vrienden of voor je pre-wedstrijd sessie in het stadion.

Utility Wear is in

Cargo broeken maakten vorig jaar een mega comeback en in 2023 komen er nog meer utility stukken in de game, waaronder jassen, shorts en accessoires.

De utility stijl die we nu zien neigt naar een street edition van de militaire look die begin jaren negentig helemaal in was. In tegenstelling tot de low-waist en baggy silhouetten uit het verleden, voegen Berghaus en The North Face hun outdoor-invloeden toe aan de trend voor een peak-to-street stijl, die voorzien is van met knopen verstelbare enkelboorden om de pasvorm te versmallen en je sneaker game te perfectioneren.

Canvas, nylon en ripstop stoffen worden gecombineerd met zwarte, grijze en groene tinten voor een klassiek utility gevoel, terwijl meerdere cargo zakken subtiele stijl toevoegen aan eenvoudige ontwerpen.

Hoodrich heeft de trend goed opgepakt en zijn op de underground geïnspireerde assortiment geupgrade met utility-elementen in sweatshirts, joggers, regenjassen, gilets en crossbodytassen.

Goin’ Off-Road 

Hardlopers zijn on the rise. De zware, donkere silhouetten zijn ingeruild voor lichtere en heldere looks die net zo comfortabel zijn.

On Running, Merrell, Salomon en Nike zijn uitgerust met revolutionaire waterdichte bovendelen zoals GORE-TEX stof en hebben grote stappen gezet in de scene.

Van gestripte, heldere tinten tot levendige kleuren, ze staan op ultra-responsieve, gedempte tussenzolen en gelagerde rubberen zolen voor maximale grip op rotsachtig terrein.

Van parken tot voetpaden en van bergtoppen tot straten, de populariteit van athleisure en utility kleding maakt ze een allround item en een rotatie musthave.

Investeer in je wardrobe

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar omdat velen van ons behoefte hebben aan seizoensgebonden opties, denken wij dat een beetje extra investeren in een look voor alle seizoenen de key is voor dit jaar.

Trends kunnen komen en gaan en de stijlen veranderen, maar om je week in, week uit premium te voelen, bieden Billionaire Boys Club, HUGO, BOSS en Lacoste kledingstukken die opvallen en bestand zijn tegen de slijtage van je plannen.

Gesneden met kwaliteitsstoffen en in klassieke kleurstellingen, zijn dit timeless essentials in je wardrobe.

Trends voor 2023

Bent je het eens met onze top trendlijst? Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van onze nieuwste en beste looks door de JD Sports app te downloaden en je notificaties aan te zetten. 

Beter nog, volg ons op @jdsportsnl voor de nieuwste trends, lanceringen en meer!

Lees meer zoals dit

Volgende blog