jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 15/04/2023

Hoe maak ik mijn Air Force 1 schoon?

Hoe maak je Air Force 1′s schoon? Dat is de meest gestelde vraag door de lucky owners van witte of suède sneakers. Met meer dan 2000 verschillende modellen zijn Air Force 1’s tijdloze sneakers die vele seizoenen meegaan, zolang je ze goed verzorgt. In deze blog geven we je onze geheimen om je favoriete paar een tweede leven te geven. 

Leren Air Force 1 

Wit, zwart of gekleurd, de leren Air Force 1’s zijn een staple piece in je sneakercollectie. Het voordeel van leer is dat er geen vuil in blijft zitten. Je hoeft dus niet urenlang te schrobben! 

Voor deze maintenance tutorial heb je de Crep Protect Cure Take-Out Kit nodig, check hier de Crep protect producten. 

1 – Maak een kleine fles water klaar (het water zal worden gebruikt als een actief ingrediënt om de reiniger te laten schuimen). 

2 – Neem de borstel uit de koffer en giet er 2 tot 3 druppels van de reiniger in. 

3 – Doe een paar druppels water in de borstel en schrob je sneakers zachtjes met ronddraaiende bewegingen. 

4 – Zodra het hele oppervlak is geschrobd, gebruik je het doekje om het overtollige schuim en water te verwijderen. 

Let op: Als je te veel water aan je sneakers toevoegt, kan je ze beschadigen. Gebruik niet te veel water en spoel niet de hele bovenkant af na het schoonmaken. 

Suède Air Force 1  

Er bestaat een algemene misvatting dat een stoffen trainer in de machine kan worden gewassen. Helaas is dit een misvatting die je een paar schoenen kan kosten! En de Air Force 1 Flyknit is zeker geen uitzondering. Nubuck en suède zijn zeer gevoelige materialen, dus ze moeten voorzichtig worden behandeld. 

Wij raden aan om de schoenen chemisch te reinigen met de Crep Protect rubber.  Deze tutorial is heel eenvoudig: neem het rubber en wrijf het in een cirkelvormige beweging.   

Belangrijk: Water kan het uiterlijk van je nubuck of suède sneakers aantasten. Wij zouden ze niet dragen wanneer het heel hard regent. 

Zijn jouw Air Force weer zo goed als nieuw? 

Ondanks onze tips om je Air Force 1’s schoon te maken wil je soms gewoon een fresh nieuw paar. Check onze collectie AF1’s hier! 

Lees meer zoals dit

Volgende blog