jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 07/03/2023

Hoe maak ik mijn Converse schoon?

We dragen al zo lang Converse en we still love them! Maar als je ze te veel draagt, zomer of winter, kunnen ze hun glans verliezen. Zwart, wit of gekleurd, canvas of leer, platform of klassiek, je Converse sneakers verdienen van tijd tot tijd een kleine opknapbeurt. Dus hoe maak je je Converse schoenen schoon zonder ze te beschadigen? 

Geen wasmachine 

Je moet je Converse ABSOLUUT niet in de wasmachine stoppen! Hoewel het verleidelijk is om je Converse in de machine te wassen omdat het snel en makkelijk is, is het geen goed idee. En dat zegt het merk zelf ook!  Hoewel een machine wasbeurt je schoenen er stralender uit laat zien, beschadigt het de stof. De schoen kan ook zijn stijfheid en vorm verliezen. 

In deze blog leggen we uit hoe je je Converse-schoenen snel en gemakkelijk een nieuw leven kunt geven. 

Converse schoenen van canvas of leer schoonmaken 

Maak een doek of een washandje vochtig met een mengsel van warm water en een milde zeep. Schrob de vlekken tot ze lichter worden, spoel af en herhaal zo vaak als nodig is om de vlek weg te krijgen.

OF 

Gebruik de Crep Protect reinigingskit. De meegeleverde reinigingsoplossing bestaat uit een mengsel van water, kokosnoot- en jojoba-extracten. Gebruik het bijgeleverde doekje om vlekken te verwijderen.   

Suède Converse schoenen schoonmaken 

Gebruik een schoenborstel om je suède schoenen schoon te maken. Maak het droog schoon, zonder het suède nat te maken. Borstels van zwijnenhaar werken het best om suède te reinigen omdat ze zacht en stijf tegelijk zijn. Bij hardnekkiger vlekken heb je een speciale oplossing nodig, maar gebruik nooit water of zeep. Wij adviseren Cure’s Crep Protect schoen reinigingsoplossing. 

De Crep Protext Eraser is bijna magisch voor je nubuck of suède schoenen. Het verwijdert bijna alle sporen van wrijving, vuil, vlekken of slijtage. 

Schoonmaken van de neus en de rubberen zool 

De neus en de rubberen zool is de signature look van Converse. Het schoonmaken ervan is heel eenvoudig, gewoon een zeepsponsje gebruiken en schrobben. Het rubber is resistenter dan de rest van de schoen, dus je kunt het nat maken. 

Drogen 

Stop je Converse nooit in de droger. De beste manier om je sneakers te drogen nadat je ze hebt schoongemaakt, is door ze op natuurlijke wijze te drogen. Laat ze aan de lucht drogen. Gebruik geen haardroger of andere warmtebron (niet op de verwarming drogen!). 

Tijd voor een gloednieuw paar Converse? 

Het is mogelijk om een geliefd paar Converse een nieuw leven te geven. Maar soms wil je gewoon iets nieuws. En met Converse zijn de kleur- en design mogelijkheden eindeloos! Bekijk de nieuwe stijlen van Converse hier

Lees meer zoals dit

Volgende blog