jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 08/03/2023

JD x WOMXNHOOD

Het is International Women’s Day en dat vieren we bij JD! Voor alle sterke, intelligente, getalenteerde en gewoonweg prachtige vrouwen, WE GOT NEWS! Dit jaar werken wij samen met WOMXNHOOD en brengen we jullie JD x WOMXNHOOD, stay tuned for more!

WOMXNHOOD is een inspirerend en motiverend platform waar womxn uit de creatieve industrie de spotlight krijgen die ze verdienen.  

‘’Wij staan voor alle vrouwen! Een van de grote redenen waarom we WOMXNHOOD zijn begonnen, is zodat vrouwen binnen de creative industrie zichtbaar zijn, serieus genomen worden en gerespecteerd worden. Speak up & let’s break this toxic cycle. Respecteer vrouwen en hun grenzen!’’ – WOMXNHOOD 

Oprichters van WOMXNHOOD Shiwa Safari en Mahi Khalesi zijn powervrouwen die andere powervrouwen een platform geven om over hun struggles en successen in een male-dominated scene te vertellen. Wat is de inspiratie achter WOMXNHOOD? Check het interview met power ladies Shiwa & Mahi:

Get to know WOMXNHOOD

Mahi (29) en Shiwa (28) leerden elkaar kennen toen ze 6 jaar oud waren en zijn onafscheidelijk sindsdien. Zo gaan de dames al meer dan twintig jaar als ‘sisters’ door het leven. Na twee succesvolle jaren samengewerkt te hebben bij muziek label Sony Music, werkt Mahi inmiddels als Label Director bij ROQ ‘N Rolla Music en Shiwa als Senior Brand Manager bij Amazon Prime Video. Beiden werken ze al jaren met de grootste lokale en internationale artiesten en hebben zo een breed netwerk opgebouwd in de creatieve industrie. Hetgeen dat Mahi & Shiwa zo verbindt, is hun gedeelde visie en missie in het leven. Door hun ervaringen als vrouwen in een dominante mannenwereld, kwamen zij in 2018 al op het idee om WOMXNHOOD in het leven te brengen.

Waarom vind je het belangrijk om Internationale Vrouwendag te vieren?

Om eerlijk te zijn, is voor ons elke dag Internationale Vrouwendag, daarom zijn we WOMXNHOOD ook gestart, omdat vrouwen het verdienen om elke dag in de spotlights te staan! Toch is Internationale Vrouwendag een hele belangrijke dag omdat er wereldwijd aandacht wordt besteed aan de strijd die vrouwen voeren in alle landen voor gelijkheid.

Wat was jullie inspiratie achter womxnhood?

Wij hebben altijd ons eigen pad bewandeld, ondanks invloeden uit onze omgeving, achtergrond en afkomst die niet in altijd in lijn stonden met onze persoonlijke ambitie. Dit was niet altijd even makkelijk. Vooral toen we allebei begonnen te werken in een door mannen gedomineerde industrie (muziekindustrie) liepen we vaak tegen moeilijke situaties aan. Daarom besloten we om WOMXNHOOD te starten: een platform waarbij vrouwen uit de creatieve industrie in de spotlight gezet worden. Het delen van inspirerende vrouwenverhalen staat centraal, maar het gaat verder dan alleen vrouwen. Het doel is om iedereen te inspireren. We streven uiteindelijk naar een meer inclusieve maatschappij en het doorbreken van taboes, waarin de nieuwe jonge generatie opgroeit in een milieu met meer gelijkheid in de creatieve sector.

Wie zie jij als een echte powervrouw en waarom?

Mahi: Ik heb er heel veel! Maar als ik er echt een moet opnoemen heb ik vooral de laatste tijd heel veel bewondering voor Meghan Markle. Hoe meer documentaires ik kijken en me steeds meer inlees over wat zij allemaal doorstaat en hoe ze daarmee omgaat vind ik echt heel powerfull.

Shiwa: mijn moeder, die vanuit Iran naar Nederland kwam met niks en twee kinderen heeft opgevoed, een prachtige carriere heeeft opgebouwd en zich nooit laat tegenhouden!

Wanneer voel jij je een echte powervrouw?

Mahi: Wanneer ik als vrouw iets terug kan doen voor de maatschappij en voor een andere vrouw. Zo wil ik laten zien dat wij vrouwen alles kunnen zijn en doen wat wij willen!

Shiwa: wanneer ik andere vrouwen help, vooral jonge meiden, die bijvoorbeeld hetzelfde carrierepad willen bewandelen of advies nodig hebben, dan voel ik me echt een powervrouw omdat ik zie en merk dat ik ze dan kan inspireren!

Wat betekend #EmbraceEquity voor jullie?

voor ons past #embraceequity perfect bij WOMXNHOOD. Wij zetten ons namelijk elke dag weer in voor inclusiviteit, diversiteit en gelijkheid. Embrace quity betekent voor ons een wereld waarin verschillen juist worden gevierd en gewaardeerd. ‘When we embrace equity, we embrace diversity and we embrace inclusion’.

Wat is jullie passie in het dagelijks leven (werk en prive)?

Mahi: Ik ben label director bij het platenlabel ROQ ’N Rolla Music. Dit label ken je voornamelijk van Snelle, Jebroer en Famke Louise. Het proces van een nieuwe release vind ik geweldig. Verder ben ik presentatrice en presenteer ik oa het format ‘It’s Complicated’ bij NPO FunX en ‘De Woordenschat Podcast’ van Spotify samen met Jayh Jawson. Ps: shoppen kan ik als de beste!

Shiwa: mijn passie in werk is marketing & branding, vooral nu ik dat bij zo’n tof bedrijf als Amazon kan uitvoeren. Prive heb ik een grote passie voor Yoga en Pilates en sporten in het algemeen!

Zijn er persoonlijk en/of professioneel dingen waar je voor je gevoel meer voor hebt moeten “vechten” dan een ander om je te brengen waar je nu bent carrière wise/persoonlijk?

Mahi: Als een vrouw met een man werkt worden er altijd aannames gemaakt dat er ook wat tussen hen speelt. Hierdoor heb ik altijd goed moeten opletten wat mijn houding is, hoe ik me aankleden, waar ik was, hoe laat ik ergens was. Dit zorgt ervoor dat je je werk niet altijd optimaal kan uitvoeren. Daardoor heb ik altijd 10x harder moeten werken.

Shiwa: ik heb altijd mezelf extra moeten bewijzen als een jonge vrouw van kleur in een corporate wereld, gedomineerd door mannen. Vooral toen ik op wat hogere posities terecht kwam in marketing en branding, moest ik altijd voor mijn gevoel 10 x zo hard werken en rennen om te laten zien dat ik die positie ook daadwerkelijk verdien.

Zoja, welke lessen heb je daaruit geleerd?

Mahi: Hard work pays off, maar blijf altijd wie je bent en true to yourself!

Shiwa: dat zolang je hard werkt, je werk goed doet en weet waar je het over hebt, niemand je kan tegen houden!

Kunnen jullie een ervaring in je leven delen waarin vrouwen andere vrouwen steunden en wat je daarvan hebt geleerd of hoe dit jou heeft geinspireerd? 

Shiwa: onze eerste shoot voor WOMXNHOOD, waarbij we met zo’n 35 vrouwen uit de creatieve industrie samen waren in 1 ruimte, en er zulke mooie gesprekken ontstonden, vrouwen die met elkaar gingen netwerken en later ook echt professionele samenwerkingen uit zijn ontstaan. Los van het feit dat de video echt prachtig is geworden, was die dag zo bijzonder om al die vrouwen samen te zien en elkaar te zien steunen! Check de video: WOMXNHOOD PRESENTS: PHENOMENAL WOMXN – YouTube

Hebben jullie nog tips/tricks of een goed advies die jullie willen overbrengen aan vrouwen die kunnen helpen bij het meer uit je zelf halen workwise en/of persoonlijk?

Vergeet niet de kracht van samenwerken en een betrouwbare cirkel van vrouwen om je heen te hebben die je inspireren. Wij hebben altijd elkaar gehad als beste vriendin maar ook als inspiratie, we challengen elkaar om het beste uit onszelf en onze carriere te halen. Dat is zo waardevol!

Als jij je jongere zelf persoonlijk/carriere advies mocht, wat zou dit dan zijn?

Mahi: Maak een A en een B plan. Ren voor beide dromen zo hard als je maar kan. Een van die zal je zeker lukken als je het echt wilt en er echt voor gaat!

Shiwa: ik zou echt zeggen: relax & have more confidence! Het komt allemaal echt goed, je studie, je carriere, je liefdesleven, alles valt uiteindelijk op zijn plek. Stress er niet te veel om en probeer ook juist van je studietijd en schooltijd te genieten.

Dit jaar is Internatioal Women’s Day all about #EMBRACEEQUITY, een wereld voor waarin mannen en vrouwen gelijk zijn. Een wereld zonder vooroordelen, stereotypen en discriminatie. Een wereld die divers, rechtvaardig en inclusief is. Een wereld waarin verschillen worden gewaardeerd en gevierd.  

Throwback time

Houd jij JD al langer in de gaten? Dan weet je dat we al langer bezig zijn met een platform creëren voor artists. Wil jij meer weten over de struggles van vrouwen in de music scene? Let’s throwback to Take A Seat, hier verdiepen dames zich in de positionering & uitdagingen waar vrouwelijke DJ’s mee te maken krijgen in een van de meest door mannen gedomineerde scenes, met gasten als Jade Soul, NEMS & Vanity Roxane. 

All women are power women en samen met WOMXNHOOD willen wij steeds meer vrouwen de kans geven om in de spotlight te staan, volg ons op @jdwomennl en hou de blog in de gaten voor alle updates over JD x WOMXNHOOD!

Lees meer zoals dit

Volgende blog