jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 15/05/2024

New Balance ‘Grey Day’ neemt mei over

Voor 2024 neemt New Balance’s iconische ‘Grey Day’ de hele maand mei over.
Een belangrijk moment in de New Balance kalender, ‘Grey Day’ is een jaarlijks evenement om de signature kleur van het merk te vieren.

Waarom de kleur grijs?

New Balance’s liefde voor de kleur Grijs gaat terug tot eind jaren ’70 en begin jaren ’80 toen het in Boston gevestigde merk een collectie grijze hardloopschoenen uitbracht.

Ze werden gezien als een oplossing voor een probleem, alle witte schoenen werden te gemakkelijk vies, door slecht weer of vuil op straat.

Sindsdien heeft New Balance hun liefde voor de kleur omarmd en zien het als hun belangrijkste tint tot op de dag van vandaag. Het wordt beschouwd als een symbool van creativiteit en innovatie.

Als gevolg hiervan werd Grey Day geboren in 2018, en dropt New Balance sindsdien elk jaar een aantal van hun meest iconische silhouetten in fresh grijze colorways.

Dit is wat er dit jaar te vinden is…

New Balance 9060

Met roots in retro, brengt de 9060 die klassieke Y2K feels naar het heden.

De inspiratie voor de esthetische is rechtstreeks getrokken uit hardloopschoenen van het tijdperk, de uitgebreide sway bars in de bovenzijde creëert een gevoel van beweging.

Mesh materiaal houdt het koel en ademend, terwijl suède overlays niet alleen een premium gevoel geven aan het bovenwerk, maar ook duurzaam en langdurig dragen.

Onder de voet zorgt een ABZORB middenzool voor demping voor een soepele stap, terwijl ABZORB SBS in de hiel je altijd stabiel en ondersteund houdt.

Geland in een heren Rain Cloud en Castlerock colorway, en Shadow Grey voor dames, mis deze musthave sneakers niet.

New Balance 2002R

De 2002R is uitgegroeid tot een hoofdbestanddeel in New Balance sneaker line-up na de oorspronkelijke dropping in de jaren 2010.

Tekening op inspiratie van hardlopen loopvlakken van de vroege jaren ’00, de old-school esthetiek in combinatie met ademende stoffen en glad suède heeft gecementeerd als een van de beste van het merk en meest gewilde silhouetten.

ABZORB in de middenzool en ABZORB SBS in de hiel zorgen voor een soepele rit, terwijl N-ergy tech op de buitenzool voor tractie op straat zorgt.

Landing in een schone Slate Grey en Concrete colourway, pak je paar hier.

New Balance 327

Het gooien van het helemaal terug naar de jaren ’70, deze legendarische lace-ups brengen klassieke track stijl naar de straten.

Het ontwerp van de 327 is rechtstreeks uit het tijdperk getrokken en staat symbool voor de jaren ’70 als een tijd van innovatie in de hardloopwereld. Het mooie, hoekige bovenwerk is gemaakt van ademend textiel met gladde suède overlays.

Een tussenzool van wigvormig EVA-schuim zorgt voor comfortabele demping onder de voeten, terwijl een buitenzool zorgt voor ultrastevige tractie.

Afgewerkt met asymmetrische en oversized ‘N’ branding aan de zijkanten, ze landen in een JD-exclusieve two-tone Grey colorway.

Shop de volledige New Balance schoenen collectie hier bij JD.

Lees meer zoals dit

Volgende blog