jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 19/05/2023

New Balance grey day

New Balance’s jaarlijkse ‘Grey Day’ is terug, en dit jaar brengen ze het naar een hoger level met niet één, niet twee maar drie fresh colourways om het te vieren. Nog niet eerder gehoord van Grey Day?! We’ve got you! 

Het in Boston geboren hardloopmerk begon de onofficiële feestdag terug in 2018, met het creëren van Grey Day om de kleur die symbolisch is voor hun sneakers te laten zien, door deze classic kleur toe te voegen aan oude en nieuwe stijlen. 

Gedropt als onderdeel van New Balance’s Moon Daze Pack, de nieuwste release bevat nieuwe edities van de 550, de 9060 en de More Trail, met alle drie in herenmaten. Wil je meer weten over de drop? Lees verder! 

550 

Aged sneakers zijn hot right now in de sneakerwereld en met deze 550s joint New Balance de hype.  

De 550, die in ’89 debuteerde op basketbalvelden en daarna werd opgeborgen in de archieven, is in 2023 een favoriet op straat. In tegenstelling tot gebarsten lederen panelen en vergelende zolen, hebben ze een andere aanpak genomen, het overschakelen naar een Pre-Worn White, Grey en Blue ontwerp. Het verweerde leer en suède geven een geheel nieuwe betekenis aan old-school stijl. 

In combinatie met ademend gaas rond de enkel en de tong voor luchtstroom, zit het heavy-duty ontwerp boven een gestikte tussenzool en een retro rubberen buitenzool. 

9060 

De retro meets futuristische 9060 houdt het fresh voor het warmere weer. De 9060, die elementen van eerdere ontwerpen gebruikt, upgrade de 99X-modellen met zichtbare technologische aesthetics van het Y2K-tijdperk. Ze zitten boven een vertrouwde dual-density tussenzool die ABZORB en SBS demping combineert voor een platform-achtige fit, terwijl het ruitvormige buitenzoolpatroon teruggrijpt naar de klassieke 860. Met een tong logo overgenomen van de originele 991 en afgewerkt met motion inspired ‘N’ branding op de zijwanden. 

Fresh Foam X More Trail v3 

Terwijl de athleisure scene groeit en de outdoor inspo’ daarmee toeneemt, combineert het nieuwste More Trail ontwerp stoere details en extra demping die is geïnspireerd op OG ultramarathon ontwerpen. 

Ze worden gedropt in een Slate Grey en Concrete kleurstelling en hebben een puinbestendig bovenwerk van mesh en synthetisch materiaal, gecombineerd met extra vulling op de tong en hiel voor een ultrazachte pasvorm. 

De Fresh Foam More tussenzool levert de meeste Fresh Foam in een trailschoen tot nu toe, bovenop een rubberen Vibram buitenzool voor onovertroffen grip van voetpaden tot bergtoppen. De oversized N-logo’s op de zijwanden zorgen voor een heritage gevoel. 

Waar brengt Grey Day je naartoe? Lace up en neem je volgende stappen met de nieuwste sneakers van New Balance hier. 

Lees meer zoals dit

Volgende blog