jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 18/10/2022

Nike Air Force 1: 40 Years Of Air

40 years of an icon. Vier de verjaardag van Nike’s legendarische Air Force 1 silhouet! Ready to party? Om de liefde voor een legend te tonen, zeggen we happy birthday in a big way.

Door de archieven heen en naar vandaag, het is tijd om 40 jaar Nike’s iconische Air Force 1 te vieren.

Introducing an icon

De Air Force 1 werd oorspronkelijk ontworpen als basketbal sneaker en was de eerste sneaker die Nike’s innovatieve Air cushioning op het veld bracht.

Toen de Air Force 1 in 1982 voor het eerst werd uitgebracht, duurde het niet lang voordat een aantal van de beste spelers van de NBA, alias de ‘Original Six’, de schoen droegen.

In de kern is er in 40 jaar niet veel veranderd. Zoals ze zeggen: if it ain’t broke, don’t fix it! De Air Force 1 is clean and classic, bekend en geliefd over de hele wereld. Hij is super veelzijdig en biedt ultiem comfort.

Ter ere van het jubileum heeft Nike een speciale editie van de sneaker uitgebracht in zowel dames als heren maten, met strakke en subtiele details om 40 jaar te vieren.

Het 40-jarige jubileum ontwerp heeft een bovenwerk van premium tumbled leer en ondersteunende gestikte overlays. Afgewerkt met gedurfde elementen zoals metallic gouden hardware en een ’40’ in reliĆ«f op de hiel.

Celebrate the swoosh

Van high-profile collabs met Off White, Louis Vuitton en Supreme tot het behoud van het signature DNA. De Air Force 1 heeft veel impact gehad op de sneaker gemeenschap.

Om zijn roots in hoops, hiphopcultuur en creativiteit te eren, vieren we de legacy met Sturdy Off; een Londens dansgroep dat bekend staat om hun TikTok en YouTube content. Mocht je het nog niet kennen, het kanaal van Sturdy Off laat een groep dansers zien die viben op hard-hitting drill beats.

40 jaar AF1 

Toon je liefde voor een van Nike’s meest iconische silhouetten en get a pair of Air Force 1 right now!

Lees meer zoals dit

Volgende blog