jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 04/05/2018

NIKE AIR MAX 1: THE STORY OF AN ICON

De Air Max 1 is eindelijk terug @ JD en verkrijgbaar in heren-, dames- en kindermaten. De meest iconische schoen uit de Air Max collection en dé sneaker waar het allemaal mee begon…

Air Max 1 sketch

In 1987 werd de Air Max 1 gelanceerd als de eerste schoen met zichtbare Air unit. Ditzelfde jaar bracht Michael Jackson ook zijn single ‘Bad’ uit en was de eerste aflevering van de Simpson voor het eerst te zien op tv – what a year!

De legendarische Nike designer Tinker Hatfield liet zich voor het design van de Air Max 1 inspireren door het kunst museum genaamd Centre Georges Pompidou in Parijs. De bekende Air technology – ontwikkeld door ex-NASA engineer Frank Rudy – won pas bekendheid toen Tinker deze in handen kreeg. Hij besloot iets ‘revolutionairs’ te doen; net als het Centre Pompidou zou hij alle functionele en structurele elementen zichtbaar maken!

Air Max 1 purple yellow
Air Max 1 black/white

Op 26 maart kwam de Air Max 1 uit als onderdeel van de Air Pack, waar ook de Air Trainer 1, de Air Sock, Air Revolution en Air Safari voor het eerst uitkwamen. Ook was de Air Max 1 de ster van Nike’s eerste commercial. Door de jaren heen kwamen er honderden speciale edities en verschillende colourways uit, met als gevolg collabs met onder andere Piet Parra, Patta, Kid Robot, Clot, Ben Drury en Huf.

Exclusieve colorways en edities van dit tijdloze model vind je natuurlijk @ JD. Upgrade je collectie & get yours now!

Lees meer zoals dit

Volgende blog