jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 04/03/2024

Nike Air Max: The home of the 95

Nike introduceerde de Air Max lijn voor het eerst in de schoenenindustrie in 1987 en heeft sindsdien de game veranderd met dit revolutionaire ontwerp.

De legendarische schoenenontwerper Tinker Hatfield liet zich inspireren door de architecten Renzo Piano, Richard Rogers en Gianfranco Franchini’s Centre Pompidou om een tussenzool te ontwerpen die ons een blik gaf op de samengeperste lucht die elke stap dempt.

We gaan acht jaar verder en Sergio Lozano droomde van een hardlooptrainer die gebouwd was om de straten op te gaan met een nog grotere demping voor een comfortsensatie als geen ander; en zo werd de Air Max 95 geboren.

We vieren de Swoosh classic met groot nieuws: de Air Max 95 wordt nu exclusief hier bij JD verkocht.

Ben je niet bekend met het silhouet? Hier is alles over het ontwerp. ⬇️ ⬇️

De Air Max 95 – ‘Exclusives’ Only At JD

Om de ultieme dempingservaring te geven, is de aesthetic geïnspireerd op de menselijke anatomie met een  head-turning bovenwerk en tussenzoolvorm. Golvende zijpanelen hebben een mix van ademende en duurzame stoffen die de spieren voorstellen, terwijl de gebeeldhouwde schuimrubberen tussenzool de ruggengraat is en de veilige vetersluiting de ribben van de schoen.

Zonder de technologie te vergeten die deze line-up zo iconisch heeft gemaakt, zijn er zichtbare Air-units toegevoegd aan de hiel en voorvoet om elke schok op te vangen en je stap een boost te geven.

Om je in alle vrijheid te laten bewegen, zorgen de flex-groeven onder de voet voor een natuurlijk gevoel in de overgang en voegt de stevige rubberen buitenzool langdurige tractie toe.

De ovale Air Max badge is op de tong gestikt en de klassieke Swoosh is aan de buitenkant van de hiel geborduurd.

De Air Max 95 is verkrijgbaar in fresh colorways voor elke stijl en in dames-, heren- en kindermaten.

Combineer je Swoosh ✔️

Je hebt de basis voor je ‘fit gelegd met de sneakers, nu is het tijd om de rest van je look af te maken. 

Laat de statement stijl maar komen en trek laagjes aan met onze combinatie van Air Max Woven Jacket en Cargo Track Pants voor heren. Met een lichtgewicht maar duurzame stretchgeweven stof die is gemaakt om zweet af te voeren, vervaagt de grens tussen performance en streetwear en is de bijpassende set de perfecte aanvulling op je sneakers.

Liever iets meer casual? Dit Air Max T-shirt combineert de classic crewneck met de moderne Nike Air Max graphic op de borst.

Shop de Swoosh

Mis je de Air Max 95 in je rotatie? Of je nu thuis achterover leunt of met vrienden op pad gaat, stap altijd in JD-exclusieve stijl met de volledige Nike Air Max collectie hier.

Lees meer zoals dit

Volgende blog