jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 14/03/2024

Salomon XT-6: Taken from the trails

De XT-6, die in 2013 werd uitgebracht, is waarschijnlijk Salomon’s meest iconische schoen tot nu toe, maar hij heeft niet altijd voor ophef gezorgd in de sneakerwereld.

Het klopt dat de Salomon XT-6 oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de topatleten van het merk op het gebied van trailrunning, zoals Kilian Jornet en Fran├žois D’haene.

De schoen, die voor het eerst werd gebouwd door het Salomon S/LAB team, is de volgende generatie evolutie van de geliefde XT-5, met beide ontwerpen afkomstig van de XT Wings trainer.

De XT-6 is een samensmelting van alle silhouetten die eraan voorafgingen en bevat de beste elementen van de XT-5 en voegt gewaagde elementen toe om hem echt te laten opvallen.

Deze elementen hebben de schoen van een gespecialiseerde trailrunner gemaakt tot de trendy street sneaker die hij nu is, en hier lees je waarom…

Functionaliteit op zijn best

De huidige trend van streetwear in de afgelopen 18 maanden laat een explosie van technisch gerichte sportschoenen zien – maar niet voor hardlopen.

De Salomon XT-6 is de perfecte combi van Y2K en utility style geeft je het beste van twee werelden als het gaat om comfort en stijl en geeft je het beste van twee werelden als het gaat om comfort en stijl.

Ontworpen voor de duurzaamheid van de bergen, kunnen ze met absoluut gemak de stad aan, of dat nu het woon-werkverkeer op kantoor is of een weekendje op ontdekkingstocht.

Scherpe ontwerplijnen over de bestendige TPU-film worden gecombineerd met ademend en lichtgewicht mesh om het bovenwerk te stroomlijnen.

Met het Quicklace-systeem en veterpocket zit je altijd comfortabel, terwijl de EVA-middenzool met dubbele dichtheid in combinatie met het ondersteunende Agile Chassis System zorgt voor demping, de hele dag door.

De diepe Contagrip lamellen in de rubberen buitenzool zorgen voor maximale grip op los terrein. En voor extra comfort helpen het SensiFit systeem en de EndoFit sleeve je voet in de juiste positie te houden voor een precies, sokachtig gevoel als je instapt.

Elke colorway telt

Deze mix van stijl en technologie maakt de XT-6 de perfecte keuze voor Salomon om opvallende en neutrale kleuren te gebruiken die altijd goed vallen.

Of het nu een dubbel witte stijl is met kleurflitsen van het merk en de veters of verschillende tinten van je favoriete kleur, het is een sneaker voor elk seizoen.

Hoe style jij jouw paar? Voeg nu de Salomon XT-6 toe aan je rotatie.

Lees meer zoals dit

Volgende blog