jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 31/12/2022

Stem op de beste sneaker van 2022!

Het einde van het jaar is in zicht. Een mooi moment om terug te blikken. En als sneakerfreaks hebben we bij JD natuurlijk ook het afgelopen ‘sneaker-jaar’ onder de loep genomen. Wat was de populairste of meest opvallende sneaker van 2022? Wij stelden een top 5 samen en zijn heel benieuwd naar jouw mening.

Of ze nu opnieuw werden uitgebracht, heel populair waren óf een gloednieuw design hadden… Dit waren dé sneakers van het afgelopen jaar. Check it out en stem op jouw favoriet!

New Balance 878

Het oorspronkelijke ontwerp van de New Balance 878 werd in de jaren ’90 geïntroduceerd. Toen waren het heel eenvoudige witte sportschoenen met zwarte en navyblauwe details. De eerste geüpgrade versie kwam uit in 2015. Sindsdien is het Amerikaanse merk zijn stijl blijven vernieuwen met nieuwe colourways. Er zijn zelfs versies van dit model die exclusief verkrijgbaar zijn bij JD.

Deze versie heeft een leren bovenwerk en is voorzien van een ABZORB dempende tussenzool. Natuurlijk zijn deze sneakers voorzien van het signature “N” logo op de zijkanten. In het afgelopen jaar was de NB878 niet te missen; we zagen ‘m onder een sportlegging, een jeans of zelfs gecombineerd met een jurkje. Met deze sneakers geef je je outfit een sporty touch.

New Balance 878 afbeelding
New Balance 878 afbeelding

Nike Air Force 1

De top 5 beste sneakers van het afgelopen jaar is niet compleet zonder de Nike Air Force 1. Don’t you agree? Deze basketbalschoen uit ’82 is ontworpen door designer Bruce Kilgore met het doel om basketballers tijdens westrijden de beste Air experience te geven. Niet veel later zag je de sneaker steeds vaker in de hiphop scene.

Tegenwoordig is de AF1 een onmisbaar icoon in de fashion wereld en een van de best verkochte sneakermodellen uit de geschiedenis! Na verschillende samenwerkingen, releases en 2000 colourways, moésten we de AF1’s wel in onze top 5 vermelden. Heb jij op de AF1 gestemd of heb je zelfs al een paar in je collectie? Check dan ook JD’s tips om jouw Air Force 1 te combineren.

Nike Air Force 1 afbeelding
Nike Air Force 1 afbeelding

Nike Dunk

Nike had voor deze top 5 veel potentiële kandidaten, want naast de Air Force 1, maakte ook de nieuwe Air Max 90 een goede kans. Maar als je denkt aan het rijtje ‘beste sneakers van 2022’, dan denk je al snel aan de Nike Dunk. Nike blijft met elke nieuwe launch van deze sneaker de verwachtigen overtreffen. De afgelopen maanden hebben we heel veel kleurencombinaties voorbij zien komen. Er is voor elk wat wils, en je kunt zelfs kiezen tussen een lage of een hoge top.

De Dunk is een klassieke college basketball sneaker uit de jaren ’80. Peter Moore, de designer, had nooit gedacht dat zijn ontwerp 36 jaar later nog steeds zo populair zou zijn. Ben jij een echt Dunk-fan? Lees dan meer over de geschiedenis van de Nike Dunk. En vergeet natuurlijk niet je stem uit te brengen!

Nike Dunk afbeelding
Nike Dunk afbeelding

adidas Ozweego

De authentieke look van de adidas Originals Ozweego combineert een futuristisch met een retro design. Dit valt duidelijk in de smaak bij sneakerheads. Is het ook jouw favoriet? Dit jaar is de Ozweego terug met een vernieuwde look, met een structuur die maximale steun garandeert.

De sneakers zijn uitgerust met technologieën met een hoog dempingsvermogen, zoals adiPRENE voor allround comfort voor de voet. Ook deze versie behoudt de opvallende designlijnen van het originele model uit 1998, voor vintage vibes. Check de Ozweego collectie nu bij JD!

adidas Ozweego afbeelding
adidas Ozweego afbeelding

Converse All Star Lift High

Ook de Converse All Star Lift High hebben we veel voorbij zien komen afgelopen jaar. Deze statement sneakers waren vooral in de zomer een echte trend. Met deze Converse sneakers voeg je gegarandeerd retro vibes en een eigenzinnige touch toe aan je look. Ook deze schoenen zijn verkrijgbaar in maten voor de hele familie, in verschillende colourways en er zijn zelfs JD Exclusieve Converse sneakers.

Ons persoonlijke Converse hoogtepunt van het afgelopen jaar? Dat was absoluut de Converse All Star Lift High. Deze platform sneakers zijn een must in jouw schoenencollectie. Combineer ze met een classic paar levi jeans of draag ze met een jurkje voor sporty vibes.

FILA Disruptor afbeelding
FILA Disruptor afbeelding

Wat een top sneaker jaar was het! Wat zal 2022 ons brengen? Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de nieuwste sneakers, exclusieve producten, winacties en meer. Zo breng je jouw sneaker ‘drobe volgend jaar naar een nóg hoger level. HAPPY 2023!

Lees meer zoals dit

Volgende blog