jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

ENTERTAINMENT | 24/03/2023

JD x 777 SINGLE RELEASE

Van de audities tot de finale, upcoming artiesten battleden voor een volledig gefaciliteerde release onder het 777 Records. JD x 777 Next Talent was een succes en het is eindelijk zo ver, de single van de Next Talent winnaar B3lly komt uit op 24/03. Check de is single Slide (Why) hier.

JD x 777 is de eerste stap naar de future! De one and only Frenna, een van de grootste artiesten in Nederland en eigenaar van 777 Record, sends his love & appreciation naar JD voor deze samenwerking. Het geeft de young community een kans om te shinen on stage en nieuwe muziek uit te brengen. Heb jij het gemist? Check de recap van JD x 777 Next Talent    

Wil jij meer weten over de winnaar van 777 Next Talent contest? We got you! Check het interview met B3lly

Wie zijn enkele van je grootste muzikale invloeden en waarom? 

Michael Jackson, Tupac, Chris Brown en J Cole zijn artiesten die een hele grote impact hebben met de woorden die ze gebruiken en dingen die ze doen. 

Wat heeft je geïnspireerd om deel te nemen?  

Ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken met mijn muziek en toen deze challenge op mijn pad kwam en me een kans bood heb ik het met beide handen aangepakt. 

Ik heb meegedaan aan de challenge via de instore booth en via TikTok. De challenge was een interessante ervaring vooral in de store omdat je niet kon weten wie wat heeft gedaan, de booth was sound proof dit gaf volledige vrijheid om te doen wat je wilde! 

Wat onderscheidt jou van andere artiesten in de industrie? 

Wat mij bijzonder maakt is dat ik mij volledig richt op mijn muziek en mijn muziek alleen. Ik kan kijken naar aspecten van anderen maar wat mijn gevoel zegt is het belangrijkst. Ik kan mezelf goed verplaatsen in anderen. Waardoor ik verschillende verhalen en gevoelens kan uiten in mijn muziek, zonder dat ik het zelf heb meegemaakt. 

Hoe ziet jouw creatieve proces eruit bij het schrijven en produceren van muziek? 

Mijn creatieve proces is een volledige warboel, ik heb geen vast schema waar ik me aan houd wanneer ik muziek maak. Ik ga de studio in, luister naar de beats en vanuit daar kijk ik welk verhaal de beat mij verteld zodat ik terug kan praten tegen de beat.  Ik begrijp welke klanken en tonen welk verhaal vertellen, woorden moeten alleen beat versterken. 

Hoe heb je je voorbereid op je optreden in de show? 

Ik heb gekeken lyricaal gezien wat het beste zou passen en goed zou overkomen bij 777. Ik ben blij met wat ik heb gekozen en ik vond het fijn dat het een nummer was dat makkelijk opgepakt kan worden en wat blijft hangen, dat is nodig.  

Verder heb ik hier en daar wat vocale oefeningen gedaan en stage presence geoefend. Het nummer zelf voorbereiden wat minder, ik heb daar het volste vertrouwen in gehad. 

De workshop was vooral veel theorie, Philly Moré heeft geholpen met de kleine puntjes op de i. De song zelf had ik al geperformed dus heb vooral gewerkt aan stage presence en hoe ik het beste overkom bij de jury, het publiek en op camera. 

Kun je jouw ervaring tijdens Next Talent beschrijven?  

777 Next Talent was een leuke ervaring. Voor mijn gevoel is het heel snel gegaan zowel de challenge als finale waren zo weer voorbij. Los daarvan heb ik ook heel veel kunnen leren, veel andere artiesten met hele andere genre stylen ontmoet en heb nog met een aantal een goed praatje gehad. Ik heb voor mezelf ook winstgevende informatie kunnen verzamelen en zou met een aantal andere artiesten misschien wel een keertje de studio in willen.   

Ook ontstond er naar mijn gevoel een kleine community. We waren verdeeld in 2 groepen, je ziet van tevoren wat de andere artiesten kunnen en tijdens de workshop geef je elkaar tips zo creëer je wel een mini muziek community voor de komende periode. Sommige mensen zijn wel blijven hangen en zou ik wel eens de studio induiken om samen een tune te maken. 

Kwam je tijdens de wedstrijd voor uitdagingen te staan? Hoe heb je die overwonnen?  

Als ik eerlijk ben zag ik het niet echt als uitdaging, vooral omdat ik mij heel goed heb voorbereid. Ik ben geen angstig persoon op het podium en heb geen tegenslagen gehad van tevoren waar ik rekening mee moest houden. 

In de jury zaten natuurlijk Delany, Rhema en Bethel en Yxng Le. Hoe voelde het om voor hen en het publiek op te treden?  

Ik denk omdat ik zelf al met best wel wat artiesten in de studio heb gezeten en gesproken, dat ik  minder zenuwen had. Ik probeer altijd te kijken naar artiesten als mede collega’s. 

De jury heeft zelf ook opgetreden, welk optreden was je favoriet en waarom? 

Frenna, hij staat al jaren aan de top van de scene, wat hij uitstraalt is impressive. 

Hoe voelt het om 777 Next Talent te hebben gewonnen? 

Het was mijn intentie om te winnen, helemaal toen ik hoorde dat de winnaar ook een spot zou krijgen op 7 Fest. Toen mijn naam genoemd werd geloofde ik het ergens niet maar ergens ook wel. Ik heb veel vertrouwen in mezelf en wat ik kan omtrent muziek.   

Ik ben een heel down to earth persoon, ik vond het heel fijn en ik was heel blij maar had daarna wel het gevoel van back to work en het volgende obstakel uit de weg ruimen. Ik ben nog niet waar ik wil zijn dus ik kan nog niet stil gaan staan. 

Hoe wil je het succes van de Next Talent gebruiken om verder te komen in je carrière? En op welke manier heb jij je carrière kickstart budget ingezet om een voorsprong te realiseren als opkomende artiest?  

Ik ga mij voornamelijk focussen op de aankomende release en de promotie daar omheen. Daarnaast heb ik na deze release ook nog een release staan met een groot merk maar ik kan daar nog niet veel over zeggen. Daar ben ik het meest mee bezig, mezelf op de kaart zetten en groter worden in de muziek scene.   

Hoe was het om je eerste single uit te brengen onder het 777 Label? 

Ik ben heel down to earth gebleven en wist niet wat ik kon verwachten en hoe het moest gaan waardoor ik er heel open ben ingegaan. Ik ben nog niet bij de clipshoot geweest en laat alles op me afkomen. Ik ben voorbereid en niet nerveus. 

Wat kunnen we verwachten van je komende muziek releases of projecten? 

Ik kan jullie vertellen dat er veel muziek klaar staat, bepaalde dingen staan al ingepland om uit te komen waaronder ook featurings. De toekomst is voor mij ‘B3lly’ op de kaart zetten. 

Met welke artiest hoop je in de toekomst samen te werken en waarom?  

Ik zou zeker met Frenna willen werken. Ik zou het ook heel dope vinden om met Sevn Alias samen te werken, voor hij volgend jaar stopt. Cho zou ik ook nog graag mee willen samenwerken, dat zijn voor mij de go to mensen in Nederland 

Deze is misschien wat onverwachts, maar Ed Sheeran staat hoog op mijn lijst voor een samenwerking. Verder zou Drake ook heel dope zijn. 

Welk advies zou je geven aan ambitieuze artiesten die willen deelnemen aan een talentenjacht? 

Bereid jezelf goed voor en neem je tijd. Wees niet bang om te vallen en wees open in de dingen waar je nog niet zo bewust van bent. Wees jezelf en probeer je niet als iemand anders voor te doen.   

Lees meer zoals dit

Volgende blog