jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 26/03/2021

Air Max Day 2021: Air Vapormax Evo

Het is officieel Air Max day! Weet je niet wat dat betekent? Waar ben je geweest de afgelopen 7 jaar?! Elk jaar op 26 maart viert Nike Air Max Day. De jaarlijkse viering vindt plaats op de datum waarop de Air Max 1 voor het eerst uitkwam in ’87 – de dag waarop zichtbare Air geboren is.

De afgelopen jaren heeft Nike ter ere van Air Max Day verschillende silhouetten gedropt, duurzaamheid gevierd en nog veel meer. In 2021 draait het om de Air VaporMax Evo, een sneaker waarbij design details van een aantal van de meest iconische sneakers tot nu toe worden gecombineerd. Deze sneakers zijn Nike’s nieuwste innovatie en lenen designelementen van niet een of twee, maar wel zeven verschillende Air Max trainers – van de jaren ’90 tot nu!

Zoom in op de Air VaporMax Evo

De Air VaporMax Evo was aan het begin van de maand voor het eerst bij JD te zien en de kleuren Black en Wolf Grey maakten indruk. Vandaag heeft het merk weer twee looks gedropt en de Evo is nu ook beschikbaar voor dames! Om de nieuwste drops deze Air Max Day te vieren, zoomen we in op het silhouet. Benieuwd op welke sneakers de VaporMax Evo is geïnspireerd?

CHECK HET 3-MODEL!

1990 – Air Max 90
Deze nu iconische Air Max 90 werd voor het eerst gelanceerd in ’90 en was een evolutie van de ’87 Air Max. De sneaker is ontworpen door Tinker Hatfield en de Air Max 90 is al drie decennia in the game. Vorig jaar vierde de sneaker zijn 30e verjaardag! De Air VaporMax Evo heeft overlays die geïnspireerd zijn op de Air Max 90.

1993 – Air Max 93
Slechts drie jaar later, werkte Hatfield aan de Air Max 93. De 93 werd ontworpen als een artistieke viering van de Air met een 270 graden Air unit in de hiel. De logo’s op de tong en hiel van de Evo verwijzen naar de Air Max 93, terwijl ze de details van alle 7 Air Max-stijlen combineren – van de jaren ’90 tot nu.

1996 – Air Max 96 II
Kort na de lancering van de Air Max 95 dropte Nike de Air Max 96 II in ’96 en ’97. Deze sneakers, met een edgier look, hebben Air Max-technologie in een honingraadconstructie. De cage aan de voorkant van de middenvoet is een knipoog naar de Air Max 96 II.1998 – Air Max Plus
In ’98 introduceerde Nike Tuned Air in hun hardloopschoenen. Dit werd voor het eerst gezien bij de Air Max Plus, die net zo comfy is op straat als tijdens het sporten. Voor extra ondersteuning leent de Evo de iconische ‘Whale Tail’ schacht van de Air Max Plus.

1999 – Tuned Max
De Tuned Max, die in ’99 superieure innovatie presenteerde, was de hoeksteen van het Alpha Project. Deze sneakers boden dynamische demping, speciaal afgestemd op het lichaamsgewicht van een hardloper. De middenvoet cage van de Air VaporMax Evo is geïnspireerd op de Tuned Max uit ’99 en zorgt voor ondersteuning.

2005 – Air Max Solas
Nike’s Air Max meets no-sew tech, met de Air Max Solas in 2005. Deze trainers bieden volledige bescherming tegen stoten en zijn gemaakt zonder naden voor maximaal comfort en een sokachtige pasvorm. Bij Nike’s nieuwste innovatie is de tussenzooltip geïnspireerd op de Solas.

2008 – Air Max 180+
De Air Max 180+ werd gelanceerd in 2008 en heeft een geheel nieuwe Nike Air unit. De demping van de hiel was verbeterd en het ademende bovenwerk van mesh was gestroomlijnd en ondersteund. Bij de VaporMax Evo is het onmisbare Swoosh-logo op de zijkanten afkomstig van de Air Max 180+.

2020 – Air VaporMax 2020
De Air VaporMax 2020 is onderdeel van Nike’s Move to Zero en is een duurzame kijk op het iconische silhouet. Deze vernieuwde sneakers zijn gemaakt met ten minste 50% gerecycled materiaal op basis van gewicht en hebben een revolutionaire, one-piece VaporMax 2 unit, die meer Air verpakt dan ooit tevoren, terwijl hij gebruik maakt van ten minste 75% gerecycled TPU. De Air unit in de VaporMax Evo is afkomstig van deze innovatie van vorig jaar.

Ga voor een look die geworteld is in de geschiedenis van Nike, met frisse, net gelanceerde colourways voor heren en dames! Check nu de Air VaporMax Evo in heren- en damesmaten.

DON’T MISS OUT! Op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers, exclusieve producten, winacties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Volg ons ook op @JDsportsNL en @JDwomenNL en deel je stijl met #JDlooks <3 

Lees meer zoals dit

Volgende blog