jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 08/04/2021

Style meets sustainability: Nike Crater Impact

Nike gaat door met hun missie ‘Move to Zero’ en komt met de volgende stap in hun reis naar 0 koolstof en 0 afval: de Crater Impact.

Nike transformeert afval naar sneakers en de Crater Impact is gemaakt met ten minste 25% gerecycled materiaal. Ook is de schoen gemaakt met behulp van efficiëntere processen!

Want to join the Move to Zero? En wil je je steentje bijdragen aan het beschermen van de planeet? Check ‘em out.

Move to Zero

De toekomst van sport beschermen betekent dat we ons deel doen om de planeet te beschermen. Nike onderneemt actie voor het klimaat door middel van Move to Zero; hun reis naar een toekomst met nul koolstof en nul afval.

Ze hebben de afgelopen jaren een aantal grote veranderingen doorgevoerd en hebben trainers en ‘fits gecreëerd met het oog op duurzaamheid. Van de gloednieuwe Crater Impact tot de Air VaporMax 2020, Nike verandert hun processen en maakt gebruik van gerecyclede materialen om vriendelijker te zijn voor de planeet.

Maak kennis met de Crater Impact

De Nike Crater Impact bestaat uit ten minste 25% gerecycled materiaal en combineert stijl met duurzaamheid. Het afval is discreet gebruikt, dus van de buitenkant zie je niet dat de sneaker met behulp van afval is gemaakt.

De Crater Impact wordt gelanceerd in verschillende colourways voor zowel heren als dames. De sneaker heeft een ademend bovenwerk van mesh met een track-inspired look. De Crater Impact is voorzien van overlays met rechte randen (wat minder afval betekent), een geborduurd Swoosh logo en een gewatteerde, low-cut kraag voor comfort.

De sneakers hebben een Crater foam middenzool die gemaakt is van afval van de snijzaalvloer. Cool right? De schoen heet niet voor niets Impact; de Crater Impact is gemaakt om een indruk achter te laten. De middenzool is geïnspireerd op stenen die een krater zouden kunnen vormen, maar is gemaakt van gespikkeld, ultralicht foam voor zachte demping.

Join the Journey

Draag je steentje bij aan de planeet en aan de toekomst van sport door de nieuwste Nike Crater Impact te dragen.

Like what you see? Shop de hele Crater Impact collectie met maten voor heren en dames nu!

DON’T MISS OUT! Op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers, exclusieve producten, winacties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Volg ons ook op @JDsportsNL en @JDwomenNL en deel je stijl met #JDlooks <3 

Lees meer zoals dit

Volgende blog