jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 07/01/2019

2019 is gestart: Level up met de Nike Air Max 270

Ben jij in 2019 toe aan something new? Perfecte timing dus om een aantal van Nike’s hottest silhouetten van dichtbij te bewonderen! Naast de Air Jordan 1, zijn wij helemaal into Nike’s Air Max 270.

Is jouw sneaker’drobe toe aan een boost en wil jij dat jouw voeten shinen in the air? Level up met de nieuwste Nike Air Max 270 en ontdek de impact van deze lifestyle sneaker!

air max 270 air unit(📷: nike.com)

The story behind the design

De Nike Air Max 270 is begin 2018 gelaunched. Deze kicks zijn Nike’s eerste sneakers waarbij de Air unit puur voor lifestyle activiteiten wordt gebruikt en niet voor performance goals.

In eerste instantie was de Nike Air Max 270 een combinatie van de Air Max 93 en de Air Max 180. Deze sneakers werden geboren onder de naam Air Max 273; een mix van beide iconen. Het design geeft een knipoog naar de voorgaande modellen. Later maakte het designteam onder leiding van Nike’s Senior Creative Director, Dylan Raasch een switch door het DNA van meerdere Nike modellen te fuseren voor het creëren van een brand new sneaker. Dit was geen hybride.

air max 270 air unit
orange Air Max 270

Het bovenwerk

De Air Max 270 is ontworpen met een nieuw mesh bovenwerk dat smooth en ademend is. Marie Odinot, footwear designer bij Nike, wilde een simpele en cleane sneaker creëren die toch iets unieks uitstraalde. Het resultaat is een schoen met een sock-like fit, een modern textiel bovenwerk met roterend en stretchy mesh welke meerekt en voor next level comfort zorgt.

De Air unit

Voor de release van de 270 creëerde Nike een gloednieuwe Air unit, voor everyday wear. Met zijn 32mm hoogte (de grootste Air unit so far!), geeft deze Air unit een perfecte hielvolume en maximale demping!

Dit was het meest uitdagende onderdeel tijdens het ontwerpproces. Bij de voorgaande schoenen was Nike’s Air unit puur ontworpen voor snelheid en performance wear. Hierdoor was het noodzakelijk dat de unit kleiner was voor meer stabiliteit. Hoewel Raasch’s design 15% groter is dan alle andere Air Max sneakers, pushed deze vernieuwde Air comfort letterlijk to the max.

Air Max 270 Flyknit
Air Max 270 Flyknit

Een Flyknit upgrade…

Met de launch van deze sneaker met een nieuw Flyknit bovenwerk gaf Nike het bestaande silhouet een upgrade. Jesi Small, Nike’s Footwear Product Design Leads, ontwikkelde een refreshed bovenwerk. Het bovenwerk is vederlicht en heeft een sock-like fit. Het Flyknit materiaal geeft de Air Max 270 extra breathability en de optie om de schoen zowel met als zonder veters te dragen. De meeste sneakerheads weten niet dat de veters onnodig zijn!

Het nauwsluitende knit bovenwerk beschermt de voorvoet en biedt eveneens een locked-in fit. De perfecte combinatie voor een everyday go-to.

Kevin Durant Air Max 270(📷: nike.com)

Wie draagt ze?

Voordat de nieuwste Nike’s werden gelaunched, greep Golden State Warriors’ Kevin Durant zijn kans to represent de Air Max 270. In november en december 2017 droeg Durant deze Nike essentials en er onstond een hype. Vele sneakerheads hebben vol smart gewacht op het moment dat zij zelf de sneakers in handen kregen. Voor de B-ball legend creëerde Nike de grootste Air unit EVER – in een huge size 18.

De Nike kicks zijn ook gespot aan de voeten van grote namen zoals Drake, Orlando Bloom, Olivia Culpo en nog vele anderen…

Check nu hier Nike Air Max 270 en scoor jouw favo colourway!

Lees meer zoals dit

Volgende blog