jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 01/07/2021

Alle voetbaltenues voor 2021-2022

Tijd voor de volgende voetbalfase! In de komende maanden zal seizoen 2021-2022 in de meeste competities van elk land van start gaan.

Voor alle clubs is dit het moment om de voetbalshirts te veranderen en een nieuw voetbaltenue uit te brengen. Nike, adidas en PUMA showen opnieuw hun support aan de voetbalwereld door de belangrijkste Europese en Amerikaanse teams te sponsoren.

Check de ontwerpen van alle 2021-2022 voetbaltenues!

Eredivisie voetbaltenues – Nederland

AFC AJAX

Ajax shirt
Ajax eerste voetbaltenue 2021/2022

Ajax Amsterdam blijft een van de populairste en belangrijkste ploegen in Nederland. De club zet zijn samenwerking met adidas voort en samen presenteren ze een eerste tenue met knipogen naar hun klassieke shirts. Om te beginnen hebben de rood-witte kleuren een design dat sterk doet denken aan de Ajax tenues uit het verleden. Een ander belangrijk detail is dat ze voor het wapen de vorige versie hebben gebruikt, die van eind jaren twintig tot begin jaren negentig.

Tweede Ajax voetbalshirt 21-22
Tweede Ajax voetbaltenue 2021-2022

Ajax gaat in zee met adidas en samen presenteren ze een tweede voetbaltenue geïnspireerd op de jaren ’90. Dit Ajax-shirt voor 2021-2022 combineert neutraal blauw met marineblauw in verticale strepen. Ze zijn voorzien van de signature 3-Stripes op de schouders.

Ajax derde voetbaltenue 21-22
Voetbalshirt Ajax x Bob Marley 21-22

Zonder twijfel zal dit een van de meest gedenkwaardige shirts van het seizoen worden. Het derde voetbaltenue van Ajax, ontworpen door adidas, is een eerbetoon aan de artiest Bob Marley en zijn lied Three Little Birds. Het is een zwart shirt met groene, gele en rode details. Drie vogels zijn toegevoegd aan de achterkant van de hals als een knipoog naar het lied van de Jamaicaan.

Shop Ajax voetbaltenue

Bundesliga voetbaltenues – Duitsland

BAYERN MÜNCHEN

Bayern München voetbalshirt 21-22
Tweede voetbaltenue Bayern München 2021-2022

adidas heeft het tweede voetbaltenue van Bayern München voor het nieuwe seizoen al gepresenteerd. Het Duitse merk legt uit dat het tenue geïnspireerd is op Münchner Kindl, een van de symbolen van het wapenschild van de stad München. Het voetbalshirt is zwart met gouden elementen waardoor het een premium, luxe uitstraling krijgt. Het shirt heeft een stippenpatroon.

Shop Bayern München voetbaltenue

BORUSSIA DORTMUND

Borussia Dortmund voetbalshirt 21-22
Eerste voetbaltenue Borussia Dortmund 2021-2022

Borussia Dortmund blijft trouw aan PUMA. Hun nieuwe eerste tenue lijkt een beetje geïnspireerd op het voetbaltenue uit 1997. Het tenue is helder geel met zwarte elementen, zoals de schouders en de lijnen die over de korte mouwen van het voetbalshirt lopen. Het shirt heeft een V-hals en de short is zwart.

Tweede voetbalshirt Borussia Dortmund 21-22
Tweede voetbaltenue Borussia Dortmund 2021-2022

Voor het tweede voetbaltenue van 21/22 hebben Borussia Dortmund en PUMA een eerbetoon gebracht aan het eerste tenue in de geschiedenis van de club. Het is erop geïnspireerd, maar met enkele moderne veranderingen die beter passen bij de huidige uitstraling van het Duitse team. Het tenue is uitgevoerd in een combinatie van zwart en grijs met een patroon van diagonale lijnen.

Shop Borussia Dortmund voetbaltenue

RB LEIPZIG

Voetbalshirt RB Leipzig 21-22
Eerste voetbaltenue RB Leipzig 2021-2022

Het Duitse team van Red Bull, RB Leipzig, gaat dit jaar voor een veel opvallender ontwerp. Hun ’21-’22 voetbalshirt, gemaakt door Nike, is wit met een rode grafische print die een dynamisch en wazig effect creëert. Deze keer wilden ze zich vooral op die twee kleuren concentreren. Alleen het logo van het merk is geel.

 Uit Voetbalshirt RB Leipzig 21-22
Tweede voetbaltenue RB Leipzig 2021-2022

Dit tenue heeft een donkere achtergrond met een kleurrijk ontwerp met een combinatie van oranje, rood en blauw. Het effect waarmee deze kleuren worden gemengd is vergelijkbaar met dat van het eerste tenue, om een samenhangende stijl te behouden.

Shop RB Leipzig voetbaltenue

UNION BERLIN

Voetbalshirt Union Berlin 21-22
Eerste voetbaltenue Union Berlin 2021-2022

FC Union Berlin, gevestigd in de Duitse hoofdstad, zal opnieuw strijden om de titel in de Bundesliga. Zij zullen dit doen met de steun van adidas, dat hun 21/22 tenue sponsort. Het thuistenue is een klassiek ontwerp: rood met witte details op de korte mouwen, kraag en schouders. Het heeft een zeer subtiele afdruk van fijne verticale lijnen.

Shop Union Berlin voetbaltenue

HERTHA BSC

Lokaal shirt Hertha Berlin 21-22
Eerste voetbaltenue Hertha BSC 2021-2022

Hertha BSC is een andere club uit Berlijn met bijna 130 jaar geschiedenis achter de rug. Het voorstel van Nike voor hun eerste tenue is een wit shirt met een patroon van blauwe lijnen in verschillende diktes. Het geeft het shirt dynamiek en onderscheidt het van andere club ontwerpen.

Uitshirt Hertha Berlin 21-22
Tweede tenue Hertha BSC 2021-2022

Het tweede tenue van Hertha Berlin voor 2021/22 is eleganter met zijn donkere, marineblauwe kleur. Het blauw wordt in lichtere tinten herhaald op de mouwboorden en de V-hals.

Shop Hertha BSC voetbaltenue

VFL WOLFSBURG

Uitshirt VfL Wolfsburgo
Tweede voetbaltenue VfL Wolfsburg 2021-2022

In de stad Wolfsburg zijn de wolven van VfL Wolfsburg, een voetbalploeg die eigendom is van de Volkswagen-groep. Hoewel de hoofdkleur van hun tweede tenue donkergroen is, bevat deze ook andere tinten, waaronder een meer neongroen. De kraag heeft een paar plooitjes en de korte mouwen zijn van het raglan type.

Shop Wolfsburg voetbaltenue

La Liga voetbaltenues – Spanje

REAL MADRID

Eerste voetbaltenue Real Madrid 2021-2022
Voetbalshirt Real Madrid 2021-2022

Het is officieel! adidas heeft laten zien hoe het nieuwe voetbalshirt van Real Madrid voor seizoen 2021/2022 eruit ziet. De ontwerpers leggen uit dat het eerste tenue is geïnspireerd op het mythische Plaza de Cibeles waar de fans van de club altijd de overwinningen vieren.

Er is gekozen voor de kleuren van het wapenschild, namelijk wit, blauw en een gouden tint, waardoor het hele shirt opvalt. Het shirt heeft afwerkingen op de mouwen, op de kraag en uiteraard de signature 3-Stripes van adidas op de schouders. Het voetbalshirt van Real Madrid is versierd met een subtiele print van cirkelvormen als een eerbetoon aan de Cibeles.

Real Madrid's tweede voetbaltenue 2012-2022 voor kinderen
Real Madrid's tweede voetbalshirt 2012-2022 voor kinderen

De stedelijke kunst van de stad Madrid is de inspiratiebron geweest voor de graffiti-achtige print die het shirt siert. Een moderne en jonge esthetiek die hulde brengt aan alle kunstenaars. Wat de kleuren betreft, is blauw gebruikt als hoofdkleur en oranje voor de details op de kraag en de schouders. Zowel het wapen van Real Madrid als het adidas-logo zijn in het wit afgebeeld.

Shop Real Madrid voetbaltenue

FC BARCELONA

Eerste voetbaltenue FC Barcelona 2021-2022
Voetbalshirt FC Barcelona 2021 en 2022

Nike gaat voor een ander Barça tenue dan de eerdere. Het voetbalshirt van FC Barcelona voor 2021-2022 zal blauw en rood blijven, maar dit keer in een andere en lichtere tint. Bovendien worden beide kleuren gecombineerd door een opvallend streepjespatroon dat is geïnspireerd op het wapen zelf. Het is op dezelfde manier gerangschikt. Wat ook de aandacht trekt, is de short, want die is half blauw, half rood.

Tweede voetbaltenue 2021-2022 van FC Barcelona
Tweede voetbalshirt van FC Barcelona voor 2021 en 2022

Barcelona’s tweede tenue voor 21/22 is heel speciaal en komt met een belangrijke boodschap. Dit shirt is geïnspireerd op de emancipatie van vrouwen, vandaar dat een lichtpaarse kleur is gebruikt. Het heeft iriserende elementen die het kledingstuk doen opvallen, evenals een blauwe en kastanjebruine streep aan de zijkanten.

Shop FC Barcelona voetbaltenue

Premier League voetbaltenues – Engeland

CHELSEA FC

Chelsea voetbalshirt dames
Chelsea voetbaltenue 2021-2022

In de wedstrijden van het Londense Chelsea in de tweede helft van 2021 en de eerste helft van 2022 zullen we hun spelers een opvallend tenue zien dragen, ontworpen door Nike. Het shirt is blauw met een zigzagpatroon aan de ene kant en vierkantjes aan de andere. Het voetbalshirt is voorzien van een contrasterende gele streep aan de zijkanten.

Chelsea geel voetbalshirt heren
Chelsea's tweede tenue voor 2021-2022

Een van de meest in het oog springende shirts op het veld. Het tweede tenue van Chelsea is geel en heeft een ronde hals met een zwarte bies. Dezelfde kleur komt voor aan het einde van de korte mouwen en in ver uit elkaar staande horizontale lijnen op de voor- en achterkant van het shirt.

Shop Chelsea FC voetbaltenue

ARSENAL FC

Arsenal speler met eerst tenue 2021-2022
Arsenal's eerste voetbalshirt 2021-2022

adidas heeft het eerste tenue van Arsenal een frisse nieuwe look gegeven door een driekleurig ontwerp te introduceren. De hoofdkleuren zijn nog steeds rood en wit, nu aangevuld met marineblauw. Het centrale gedeelte is rood en de zijkanten en de mouwen zijn wit. Het blauw komt naar voren in kleine details zoals de 3-Stripes op de schouders en de kraag.

Arsenal speler met het nieuwe voetbaltenue
Arsenal voetbalshirt 2021-2022

Voorlopig heeft Arsenal officieel alleen het tweede tenue voor 2021-2022 onthuld. Eén ding dat de aandacht van de fans heeft getrokken, is dat het de eerste keer is dat de club een volledig gele outfit draagt. Het voetbalshirt is geel met een navyblauwe bies. Het clubembleem is het klassieke Arsenal-logo dat wordt weergegeven door een kanon.

Arsenal's derde voetbaltenue
Arsenal's derde voetbalshirt voor 2021-2022

In de jaren 1990 werden voetbaltenues met een zigzagmotief heel populair en Arsenal zelf had shirts met dit motief. Het merk adidas heeft deze esthetiek nieuw leven ingeblazen door een blauw derde tenue te ontwerpen, versierd met een zigzagmotief. De rode details springen in het oog en geven het kledingstuk, in combinatie met de blauwe tinten, een retro-touch.

Shop Arsenal FC voetbaltenue

TOTTENHAM HOTSPUR

Eerste voetbaltenue Tottenham Hotspur dames
Voetbalshirt Tottenham Hotspur 2021/2022

Nike en Tottenham Hotspur gaan voor eenvoud in zijn puurste vorm. Een voetbaltenue dat de aandacht niet wil afleiden met onnodige elementen, maar zich wil concentreren op de traditionele kleuren van de club. Het hoofdshirt is wit met een navyblauw logo en wapenschild.

Tweede tenue Tottenham Hotspur
Uitshirt 2021/22 de Tottenham Hotspur

Je wilde een meer in het oog springend tenue? Check dit! Nike is helemaal los gegaan met het ontwerp van Tottenham’s uitshirt voor 2021-2022. De short is zwart, maar het shirt combineert kleuren als blauw en oranje in een grafische print die een zeer galactisch marmereffect creëert. De logo’s zijn ook opvallend omdat ze een fosforescerende kleur groen hebben.

Shop Tottenham Hotspur voetbaltenue

LIVERPOOL FC

Vrouw met Liverpool 2021-2022 voetbalshirt
Liverpool eerste voetbaltenue 2021-2022

De tenues van Liverpool wekken nogal wat belangstelling, vooral na hun overstap naar Nike. Het voetbalshirt voor 2021-2022 heeft verschillende tinten rood. Dunne lijnen met een subtiel zigzageffect lopen diagonaal over het tenue. Voor dit seizoen is ook gekozen voor een duurzamer ontwerp en een duurzamere productie van de tenues.

Vrouw met het tweede shirt van Liverpool 21-22
Tweede tenue 2021-22 van Liverpool

Het tweede tenue heeft een eleganter ontwerp met een vintage uitstraling. Het shirt heeft een lichte crèmekleur en een polokraag met knopen. Deze kleur contrasteert met de donkere groenblauwe en diep rode details.

Shop Liverpool FC voetbaltenue

MANCHESTER CITY

Voetbalshirt Manchester City 21-22
Eerste voetbaltenue 2021-22 de Manchester City

Wie fan is van Manchester City of van het Engelse voetbal in het algemeen, herinnert zich vast nog wel het legendarische doelpunt 93:20 uit het seizoen 2011/12 dat de ploeg naar de overwinning leidde. Het was juist deze mijlpaal die de inspiratie vormde voor het tenueontwerp voor 21/22. De cijfers in digitaal formaat worden herhaald over het gehele shirt, dat lichtblauw is met witte details.

Tweede voetbalshirt van Manchester City 21-22 voor dames
Tweede voetbaltenue 2021-22 van Manchester City voor heren

Ondanks dat het een wit shirt is, is het tweede tenue van Manchester City een echte blikvanger dankzij de overlopende details. Deze elementen combineren verschillende kleuren, waaronder paars, blauw en roze. Het ontwerp is geïnspireerd op de liefdadigheidsinstelling van de club, Cityzens Giving.

Derde voetbaltenue Manchester City 21-22
Derde voetbaltenue 2021-22 van Manchester City voor heren

Het derde tenue van PUMA voor Manchester City heeft een veel nonchalantere uitstraling, wat betekent dat het shirt zowel binnen als buiten het stadion kan worden gedragen. Het shirt is marineblauw met een opdruk die het clubwapen herhaalt. Wat opvalt is dat het volledige wapenschild met al zijn kleuren niet op de borst, maar op de bovenrug staat. Op de voorkant staat echter de korte versie van de naam van de ploeg, Man City.

Shop Manchester City voetbaltenue

MANCHESTER UNITED

Voetbalshirt Manchester United 21/22
Eerste voetbaltenue 2021-22 van Manchester United

Rood als hoofdkleur en wit als secundaire tint. Het shirt van Manchester United voor het nieuwe Premier League-seizoen is door adidas ontworpen met een eenvoudige uitstraling. Als decoratief element heeft het een subtiel patroon van verticale lijnen. Op de short van dit eerste thuistenue zijn de rollen omgedraaid en is wit de hoofdkleur.

Tweede shirt Manchester United 21/22
Tweede voetbaltenue 2021-22 de Manchester United

Voor het tweede tenue heeft het Duitse merk adidas zich laten inspireren door het shirt dat Manchester United in het begin van de jaren negentig droeg. Bovenop de witte achtergrond verschijnen diagonaal blauwe lijnen, die dikker en dunner worden om een bijzonder visueel effect te creëren. De klassieke rode kleur van het team is te zien op de 3-Stripes op de schouders en op de logo’s.

Derde voetbaltenue Manchester United 21/22
Paul Pogba met het derde voetbaltenue 2021-22 van Manchester United

Het derde tenue van Manchester United in 21/22 tenslotte combineert blauw, zwart en geel. adidas legt uit dat het een eerbetoon wilde brengen aan het tweede tenue van het seizoen 93/94, toen de ploeg voor de tweede keer op rij de Premier League won. De opdruk op het shirt is de letter M.

Shop Manchester United voetbaltenue

EVERTON

Shorts van eerste tenue van Everton
Eerste tenue van Everton 2021-2022

De Engelse club uit Liverpool zal een eerste tenue dragen in een print die bekend staat als dazzle camouflage. Het werd veel gebruikt om schepen te beschilderen tijdens de Eerste Wereldoorlog om de vijand te verwarren. Veel van deze schepen werden in Liverpool geschilderd. Het shirt is blauw met gele details, terwijl de short wit is.

Voetbalshort Everton
Everton's tweede voetbaltenue 2021/2022

Everton is een van de andere clubs die eerst hun tweede tenue heeft getoond, dat wil zeggen, het uittenue. Het team is een samenwerking aangegaan met Hummel om een eerbetoon te brengen aan hun roots, aan hun klassieke ontwerpen van meer dan een eeuw geleden. Hun 2021 voetbalshirt is zwart met een diagonale streep in het donkeroranje, een tint die bijna rood is.

Shorts Everton
Derde voetbaltenue van Everton 2021-2022

Tenslotte heeft het derde voetbaltenue, gemaakt door Hummel, veel Everton fans gefascineerd. Het is geïnspireerd op het uittenue dat de club aan het eind van de jaren 1950 en het begin van de jaren 1960 droeg. Het witte ontwerp vestigt de aandacht op de V-vormige gele en marineblauwe middenstrepen. Op de matching short is er geen spoor meer van wit, alleen blauw en geel.

Shop Everton voetbaltenue

Serie A voetbaltenues – Italië

AC MILAN

AC Milan voetbalshirt 2021-2022
Eerste voetbaltenue 2021-2022 AC Milan

AC Milan en het merk PUMA brengen opnieuw een tenue uit. De zwarte verticale lijnen op een rode achtergrond blijven behouden, maar deze keer varieert de dikte om een ander, modern en dynamisch tenue te krijgen.

Tweede voetbalshirt AC Milan 21-22
Tweede voetbaltenue AC Milan 2021-2022

Met het tweede voetbaltenue van AC Milan 21/22 wilden zij zichtbaarheid geven aan de stichting Fondazione Milan en haar initiatief “Van Milaan naar de wereld”. Hun project is gekoppeld aan verschillende liefdadigheidsacties en ze hebben per continent een stad gekozen: New York (Verenigde Staten, Noord-Amerika), Rio de Janeiro (Brazilië, Zuid-Amerika), Calcutta (India, Azië), Melbourne (Australië, Oceanië), Nairobi (Kenia, Afrika) en Milaan (Italië, Europa). Het zijn precies deze steden die het ontwerp van dit tenue hebben geïnspireerd.

Het shirt is licht goudbeige met rode en zwarte details. Er is ook een subtiele afdruk te zien.

Derde voetbalshirt AC Milan 21-22
Derde voetbaltenue AC Milan 2021-2022

Als je bekend bent met het ontwerp van het derde tenue van AC Milan, dan komt dat omdat het hetzelfde ontwerp is dat ook voor Manchester City is gebruikt. Een shirt in een meer casual stijl, met het wapenschild van het team overal op het kledingstuk en de naam van het team op borsthoogte. In dit geval heeft PUMA gekozen voor zwart met rode details.

Shop AC Milan voetbaltenue

INTER MILAN

Eerste tenue Inter Milan 21-22
Plaatstelijk shirt van Inter Milan 2021-2022 voor heren

Inter Milaan valt op seizoen! Te beginnen met hun tenues, die zeker een gespreksonderwerp zullen zijn. Het eerste wat moet worden opgemerkt is dat dit het eerste seizoen is waarin de club zijn nieuwe, vernieuwde wapen zal gebruiken. Het 21/22 eerste voetbaltenue is voorzien van een zeer unieke schaalopdruk in blauw- en zwarttinten, met enkele gouden elementen. Dit is een eerbetoon aan Il Biscione, één van de bijnamen van de club. Het betekent grote slang en is altijd verbonden geweest met verschillende wapenschilden van Milanese families.

Tweede voetbaltenue Inter Milan dames 21-22
Tweede voetbalshirt Inter Milan 2021-2022 voor heren

Hun tweede tenue is een eerbetoon aan het tenue dat de spelers in 2010-2011 droegen, want het is versierd met een blauwe en zwarte slang die over het witte shirt loopt. Het is opnieuw een verwijzing naar Il Biscione als een symbool dat nauw verbonden is met het team en in het algemeen met de stad Milaan.

Inter Milan voetbalshirt 2021/2022
Inter Milan 2021/2022 2021-2022

De voetbaltenues van Inter Milan geven zeker veel stof tot praten. Op dit moment hebben we het over het vierde tenue 2021/2022, geïnspireerd op de ontwerpen van de jaren ’80. Een zeer kleurrijk shirt dat zwart, wit, geel en blauwe combineert met verschillende prints. Het is de eerste keer dat we het nieuwe Inter Milan wapen op een officieel voetbalshirt zien.

Shop Inter Milan voetbaltenue

JUVENTUS

Eerste voetbaltenue Juventus 21-22
Cristiano Ronaldo in het Juventus voetbalshirt 2021-2022

Zowel Cristiano Ronaldo als Álvaro Morata zullen opnieuw het Juventus-shirt dragen dat door adidas is ontworpen. In het eerste tenue van 2021 zien we hun terugkeer naar het meer signature, klassieke ontwerp van de club: de verticale strepen in zwart en wit. Met dit shirt wordt de tiende verjaardag van de verandering van het Juventus-stadion in Turijn gevierd.

Tweede voetbaltenue Juventus 21-22 voor kinderen
Tweede voetbalshirt van Juventus 2021-2022

Het tweede voetbaltenue van Juventus, ook van adidas, verrast met een ander ontwerp dan wat we de laatste jaren van de club hebben gezien. Het shirt is zwart met enkele elementen in een opvallend kleurverloop dat oranje en roze combineert. Het patroon van dunne en korte lijnen geeft dynamiek aan het kledingstuk.

Bonucci in het derde Juventus shirt
Álvaro Morata met het derde shirt van Juventus 21-22

Het Duitse merk legt uit dat het derde tenue van Juventus geïnspireerd is op de jaren ’90 en de adidas EQT of Equipment collectie. Het is duidelijk merkbaar in alle elementen, van het tweekleurige logo tot de opvallende combinatie van kleuren en geometrische vormen. Het shirt is geel, blauw en wit.

Shop Juventus voetbaltenue

Ligue 1 voetbaltenues – Frankrijk

OLYMPIQUE MARSEILLE

Olympique Marseille eerste voetbaltenue 2021-2022
Olympique Marseille voetbalshirt 2021-2022

PUMA heeft teruggeblikt op de kleding die de spelers van Olympique Marseille in het seizoen ’89-’90 droegen, het jaar waarin ze de competitie wonnen. Het thuisshirt is wit met lichtblauwe details, zoals de zijkanten en de vijf strepen op de mouw. Het voetbalshirt heeft een V-hals.

Tweede tenue Olympique Marseille 21-22
Uitshirt Olympique Marseille 2021-2022

Het tweede tenue van Olympique Marseille heeft veel aandacht getrokken en wij zijn er zeker van dat er al een aantal mensen zijn die hem willen gaan dragen als onderdeel van hun streetwear-kleding. Het shirt combineert verschillende tinten blauw met een opvallende zigzagprint. Het heeft een V-hals en een lichtgewicht stof met dryCELL technologie die voorkomt dat zweet wordt afgevoerd.

Derde voetbaltenue Olympique Marseille 21-22
Derde shirt Olympique Marseille 2021-2022

In een tijdperk waarin alles al is uitgevonden, is het moedig om met andere voorstellen te durven komen. PUMA maakt duidelijk dat het verder wil gaan en niet alleen klassieke voetbalshirts wil maken die hetzelfde patroon volgen. We kunnen het duidelijk zien in het derde voetbaltenue van Olympique de Marseille, die heel anders is dan die van andere merken. Opvallend aan hun shirt is dat het wapenschild niet op de borst staat, maar wordt herhaald als een subtiel gedrukt patroon. In plaats daarvan is het PUMA logo gecentreerd en is het woord Marseille, dat de club vertegenwoordigt, in grote letters op de borst geschreven. Het shirt combineert verschillende tinten blauw.

Shop Olympique Marseille voetbaltenue

PARIS SAINT-GERMAIN

PSG dames voetbalshirt
Mbappé in het eerst París Saint-Germain 2021-2022 voetbaltenue

De wens van vele fans is in vervulling gegaan! Na verschillende seizoenen Jordan x PSG kledingcollecties en derde tenues te hebben gezien, komt nu eindelijk het eerste Paris Saint-Germain voetbaltenue met het Jumpman logo en niet de Nike Swoosh. Het shirt voor 2021-2022 heeft een eenvoudig navyblauw ontwerp met rode en witte biezen op de mouwen en kraag. Bovendien hebben sommige onderdelen een jacquard finish voor een speciale glans.

Tweede voetbalshirt PSG voor dames
Tweede voetbaltenue van París Saint-Germain 2021-2022

De verticale en gecentreerde streep die we gewoonlijk op het eerste tenue van PSG zien, is dit jaar overgebracht naar het tweede tenue. En dat met een combinatie van lichte kleuren, te beginnen met overheersend wit. Het shirt heeft ook lichtroze en wat zwarte contrasten. Dit asymmetrische ontwerp is geïnspireerd op Paname, de naam die in het jargon van de hoofdstad en haar voorsteden aan de stad Parijs wordt gegeven.

Shop Paris Saint-Germain voetbaltenue

Scottish Premier League voetbaltenues – Schotland

CELTIC FC

Eerste voetbalshirt Celtic 21-22 voor dames
Eerste voetbaltenue Celtic 2021-2022 voor heren

Celtic blijft een van de meest herkenbare ploegen in de Schotse voetbalcompetitie. Hun sponsorschap met adidas wordt steeds sterker. Voor het eerste tenue van 2021-2022 hebben zij ervoor gekozen alleen groen en wit te gebruiken in een combinatie van dikke en dunne horizontale strepen. De short is wit met de drie zijdelingse adidas strepen in het groen.

Tweede voetbalshirt Celtic 2021-2022 dames
Tweede voetbaltenue Celtic 2021-2022 heren

Celtic’s tweede voetbaltenue van adidas is donkergroen. Het ontwerp is eenvoudig en minimalistisch, zonder decoratieve elementen buiten de kleuren en logo’s. Het tenue heeft gouden accenten en adidas’ 3-Stripes op de schouders.

Derde Voetbalshirt Celtic 21-22 voor heren
Derde voetbaltenue Celtic 2021-2022 voor dames

Het derde tenue van de Schotse club voor het nieuwe seizoen is wit met een V-hals. Opvallend is het gebruik van dunne verticale lijnen in groen en felroze kleuren die ook te zien zijn op de shorts en de sokken.

Shop Celtic FC voetbaltenue

MLS voetbaltenues – Verenigde Staten

NEW YORK RED BULLS

Voetbalshirt New York Red Bulls 2021-2022
New York Red Bulls eerste voetbaltenue 2021-2022

Major League Soccer (MLS), de voetbalcompetitie in de Verenigde Staten, blijft elk jaar meer en meer fans krijgen. Een van de deelnemende ploegen is de New York Red Bulls. Voor 2021 hebben ze een nieuw voetbalshirt van adidas. Het shirt is wit met een subtiel patroon van vierkantjes en heeft rode details zoals de logo’s van de merken of het schild zelf.

Shop NY Red Bulls voetbaltenue

NEW YORK CITY FC

Voetbalshirt New York City FC 21-22
Eerste voetbaltenue New York City FC 2021-2022

New York City FC is een ander voetbalteam die de stad New York vertegenwoordigt. Zoals je wellicht aan de naam en kleuren hebt kunnen zien, is deze club verbonden met Manchester City, aangezien zij een van de oprichters waren. Het voetbaltenue voor het nieuwe seizoen is hemelsblauw met een witte bies. De verticale streepprint is een eerbetoon aan de arbeiders van New York City.

Shop NY City voetbaltenue

ATLANTA UNITED

Voetbalshirt Atlanta United 2021-2022
Eerste voetbaltenue Atlanta United 2021-2022

Atlanta United viert haar vijfjarig bestaan in de MLS competitie met dit nieuwe tenue voor 2021-2022. Het adidas-dessin is zwart met rode en gouden details, die samenvallen met het clubwapen. In het centrale deel van het tricot staan vijf verticale lijnen, die staan voor het aantal jaren dat de club bestaat.

Shop Atlanta United voetbaltenue

INTER MIAMI CF

Tweede voetbalshirt Inter Miami 2021-2022
Tweede voetbaltenue Inter Miami 2021-2022

David Beckham is de huidige voorzitter van Inter Miami. Dit Amerikaanse voetbalteam is actief sinds 2018 en een van hun hoofdkleuren is roze. Voor het tweede voetbaltenue van dit jaar hebben ze een zwart shirt met lichtroze details. De opdruk is geïnspireerd op palmbomen.

Shop Inter Miami voetbaltenue

LOS ANGELES FC

Tweede voetbalshirt Los Angeles FC 2021-2022
Tweede voetbaltenue Los Angeles FC 2021-2022

De essentiële arbeiders van Los Angeles hebben dit shirt geïnspireerd. Gezondheidsmedewerkers, leraren, ordehandhavers, conciërges en vele anderen die alles hebben gegeven voor hun gemeenschap. Dit tweede tenue van Los Angeles FC heeft een lichtbeige kleur met contrasterend zwart. Een band met de naam van de stad wordt herhaald op de achterkant van het shirt, waardoor het een stedelijk streetwear tintje krijgt.

Shop Los Angeles FC voetbaltenue

LOS ANGELES GALAXY

Los Angeles Galaxy tweede voetbalshirt 2021-2022
Tweede voetbaltenue Los Angeles Galaxy 2021-2022

Het is een van de meest prominente clubs in MLS. De stijl van het tweede voetbaltenue van de Los Angeles Galaxy voor 2021-2022 is gebaseerd op het tenue dat ze droegen het in het seizoen van 1996. Het nieuwe voetbalshirt is ontworpen met verticale strepen en combineert een donker blauwachtig groen, zwart, geel en wit.

Shop Los Angeles Galaxy voetbaltenue

Brasileirão voetbaltenues – Brazilië

CR FLAMENGO

Voetbalshirt CR Flamengo 21-22
Eerste voetbaltenue CR Flamengo 2021-2022

We eindigen deze lijst van alle voetbalshirts voor 2021-2022 met de CR Flamengo, één van de meest succesvolle teams in Brazilië. Het shirt is rood met horizontale zwarte strepen als verwijzing naar het 1981 voetbaltenue. In de zwarte vlakken zitten afdrukken van gerasterde vormen.

Shop CR Flamengo voetbaltenue

Wil je meer nieuw over voetbal zien? Check dan JD’s voetbal pagina.

DON’T MISS OUT! Op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers, exclusieve producten, winacties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Volg ons ook op @JDsportsNL en @JDwomenNL en deel je stijl met #JDlooks <3 

Lees meer zoals dit

Volgende blog