jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 06/02/2019

Deze recepten geven je healthy lifestyle een boost

Denk je ook niet dat het tijd is voor een kleine detox…? Of ben jij de afgelopen maand al goed bezig geweest in de sportschool?

We weten hoe moeilijk het kan zijn om gevarieerd te eten. Om jou te motiveren en inspireren hebben we wat gezonde recepten op een rijtje gezet. 2019 is jouw jaar, don’t forget this! Lees snel verder en geef je healthy lifestyle een extra boost!

Chia Pudding - Healthy Recipe
Mushroom Kebab Healthy Recipe
(Foto credit: @veganfoodsnaps & @marie.reginato)

Ontbijt

Zeker wel Instagram-waardig: deze Strawberry Chia Pudding is perfect als ontbijt of een gezonde snack. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk om voor te breiden (bonus!). Je hebt nodig: een kopje met aardbeien of ander lekker fruit, een kop met (amandel)melk, twee eetlepels Chiazaad en een eetlepel met citroensap. Deze heerlijke pudding is low fat en makkelijk om onderweg mee te nemen.

Waarom Chiazaadjes? Chia heeft een neutrale smaak en bevat heel weinig calorieën en zijn een unieke bron van omega-3-vetten, voedingsvezels, volwaardige eiwitten, mineralen, vitaminen en antioxidanten. Deze zaadjes helpen je lichaam te ontgiften. Weg met al die giftige afvalstoffen!

Mix het fruit, melk en citroensap totdat deze helemaal smooth is. Plaats je creatie in een pot en voeg de Chiazaadjes toe. Belangrijk: Chia heeft minstens een uurtje nodig om goed opgenomen te worden. Deze pudding kun je daarom het beste ’s nachts voorbereiden. Eventueel kan je ook wat yoghurt of granola toevoegen voor een extra boost.

Lunch

Als je op zoek bent naar een minder zware lunch, dan zijn deze Mushroom Satay Sticks perfect. Pak een handvol oesterzwammen (2 per stok) en hak deze in middelgrote stukken. Vervolgens schuif je de gesneden paddenstoelen op houten spiesen en bak je deze lichtjes in kokosolie. You want something extra? Voeg dan wat courgette en halloumi kaas toe!

Maak je dish af met satésaus: mix 1/2 eetlepel pinda-olie, 1 knoflook teen, 1 theelepel chili – bruine suiker – soya saus met 1 eetlepel water en 2 eetlepels pindakaas. Dip de spiesen in de saus en bak deze nog even door. Garneer elk met vers gesneden koriander en gemalen pinda’s voor de final touch.

falafel healthy recipe(foto & cover credit: @evergreenkitchen_)

Avondeten

Snel en makkelijk: Falafel is de ultieme traktatie na een lange dag. Dit heb je nodig:

1 blik met kikkererwten
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 theelepel koriander, komijn en zout
2 eetlepels bloem

Almost there! Stop je zelfgemaakte falafel in een pitabroodje met salade, muntdressing en rode kool voor een vullende en gezonde maaltijd!

Welk recept is jouw favoriet? Houd onze blog in de gaten voor meer inspo.

Lees meer zoals dit

Volgende blog