jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 24/05/2019

ERVAAR DE NIEUWSTE TECHNOLOGIE MET DE NIKE SHOX R4

Eén van de meest herkenbare trainers van Nike is eindelijk weer terug! Na het updaten van andere retro looks zoals de dad shoes en chunky sneakers, is ook de Nike Shox back in the game. In 2000 dropte de allereerste Nike Shox R4 en werd de Shox-technologie geïntroduceerd.

In de jaren ’90 werd bij veel Nike silhouetten de Hatfield’s Air-technologie toegepast; Shox demping was iets totaal anders, maar net zo revolutionair.

shox tech original(Image: Nike.com)

Wat is Shox Technology?

Shox technologie was in 2000 een feit en bracht demping naar the next-level. Het initiële idee was er eigenlijk al 16 jaar eerder voordat we het voor het eerst zagen.

In ’84 werd een vering toegevoegd aan de middenzool van een hardloopschoen om extra power te ervaren bij iedere stap. Het design team (inclusief de maker van de Air Force 1, Bruce Kilgore) probeerde balans en stabiliteit te balanceren door een layered leaf-spring te testen in de hiel unit. Dit leidde tot een reeks experimenten en ideeën die allemaal gebaseerd waren op spring-like demping voor hardlopers.

Het idee bleef hangen tot 1997. Met behulp van ontwerper Sergio Lozano en inspiratie van Formule 1 auto’s, ontstond het concept om dubbele platen en schuim te gebruiken. Het hiel platform bestond uit vier delen (ook bekend als pucks), die bij elke stap inzakken naar het midden. Dit houdt in dat energie niet ontsnapt maar juist gebruikt kan worden. Door elke stap extra kracht te geven, kregen sporters een extra boost die ze in hun voordeel konden gebruiken.

nike shox r4
shox r4 silver

Up Close met de Nike Shox R4

De R4 was de eerste Nike sneaker die uitgerust was met deze vernieuwde technologie – tijdens de Summer Olympic Games in 2000 maakte het zijn debuut. De letter ‘R’ stond voor Running en ‘4’ stond voor de vier pilaren.

Na maar liefst 19 jaar is het legendarische silhouet weer terug en blijft het trouw aan het origineel. De vernieuwde sneaker behoudt de vier pucks met next-level demping en combineert Shox tech met een lichtgewicht, synthetisch bovenwerk. De futuristische look zorgt ervoor dat deze sneakers niet alleen perfect zijn voor het hardlopen maar ook on the streets!

 

shox r4

Waar te koop?

Scoor nu de Nike Shox R4 bij JD Sports in zowel heren als junior maten. Shop hier de gehele collectie!

Lees meer zoals dit

Volgende blog