jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 25/01/2019

EXCLUSIVE FITNESS SERIES: MEET SAM HOOGLAND

JD Exclusive Fitness Series is back met Lord Buffel a.k.a Sam Hoogland! De 24-jarige Sam uit Hilversum was altijd al een rugbyer en kwam hierdoor in aanraking met krachttraining. Na een aantal jaar topsport besloot Sam zich volledig te focussen op het creëren van fitness inspired content op social media.

En jullie weten het… Wanneer Sam en zijn groei-maten ergens voor gaan, dan gaan zij voor goud! Zijn Bootycall afleveringen op YouTube zijn een hit en inmiddels tikt zijn kanaal 10.000+ subscribers aan. Ook op Instagram is Lord Buffel niet onopgemerkt gebleven en heeft hij meer dan 65k followers.

Benieuwd naar Sam’s story? Lees dan snel het exclusieve interview!

Sam Hoogland BootyCall YT

Wat doe je in het dagelijks leven?

Op dit moment ben ik veel bezig met sport en het ondernemen! Ik werk ’s ochtends als personal trainer en verder ben ik te vinden op social media. Daarnaast werk ik natuurlijk voor Joel Beukers en promoten we de supplementen en scooopies!

Je speelde rugby op hoog niveau. Waarom ben je gestopt?

In Nederland is rugby nog steeds een amateursport. Het ging allemaal zo hard met Youtube en alle andere dingen die ik doe, dus kon ik niet de juiste commitment geven om topsport te beoefenen. Als ik iets doe dan wil ik het op hoog niveau blijven doen; vandaar mijn keuze om ermee te stoppen.

Wat was jouw grootste motivatie om te beginnen met fitness? 

Als rugbyspeler moet je sterk zijn, anders word je omver geblazen op het veld. Op m’n 16e kwam ik bij Jong Oranje terecht en kregen we krachttraining. Fitness is voor mij een soort uitlaatklep. Tijdens het sporten heb je gewoon even helemaal niets waar je je zorgen om maakt. Gewoon de schijven door het dak heen rammen, haha!

Sam Before
Sam After

Heb je tips voor beginnende sporters?

Begin gewoon en laat je niet stoppen door pijntjes die je krijgt. Als je voor de eerste keer naar de gym gaat, kan je een aantal dagen niet lopen door spierpijn. Hier moet je echt even doorheen en geloof me – het wordt steeds minder! Op een gegeven moment kom je in een flow terecht, zie je progressie en wil je niet meer stoppen. Een andere tip is: Leer je lichaam goed kennen. Vroeger was ik best dik en at ik super slecht. Het gaat om je calorie-inname, deze houd ik nu bij met de app MyFitnessPal.

Hoe heb je fitness-coach Joel Beukers ontmoet en wat is de Goud-droog Challenge?

Ik ken Joel al bijna m’n hele leven. Hij speelde vroeger ook rugby en zijn vader is mijn coach geweest. De Goud-droog challenge is in het leven geroepen voor onze volgers, zodat we elkaar motiveren om droog te trainen en af te vallen. De deelnemers krijgen een pakket met daarin een voedingsschema van een diëtiste, supplementen en een persoonlijk 8 wekenplan. Mijn doel is om droger te worden dan ik ooit ben geweest. Zo gaan we met z’n allen voor goud!

Waar luister je naar tijdens het fitnessen?

We luisteren altijd techno setjes van Reinier Zonneveld of The Rocketman. Dit zijn sets van een uur op SoundCloud. Soms luister ik ook gewoon naar Angerfist’ livesets, zodat je weer een uur lang kan beuken.

Sam Before
Sam After

Wat voor content kunnen we verwachten op jouw YouTube channel?

Mijn YouTube channel groeit heel hard, met name door de nieuwe serie B00tyCall. De naam klinkt een beetje grof, maar ik bel dames (van onder andere Ex on the Beach) om samen met mij hun billen te trainen. Voor de kijkers is dit heel informatief omdat je alles leert over een goede billen workout.

Heb je nog verrassingen voor ons in petto?

Ik maak tussen het fitnessen door ook nog wat muziek. In februari komt mijn tweede single uit: een billenschud nummer waarin ik ga rappen.
Ik rapte altijd al als kind, dan zong ik Lange Frans na. Dit doe ik gewoon voor erbij, omdat ik het leuk vind!

Is er iemand die je wilt bedanken? 🏆

Ik heb veel te danken aan Joel Beukers. De dingen die wij doen zijn heel leuk en ik denk dat we elkaar goed aanvoelen.
We zijn een winning team… #TEAMGOUD!

Meer weten over Sam Hoogland? Volg hem dan op Instagram en check zijn Youtube channel.  Een fresh gym outfit scoor je natuurlijk hier.

Lees meer zoals dit

Volgende blog