jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 01/02/2019

EXCLUSIVE FITNESS SERIES: MEET TONNIE BARBERIO

JD’s Exclusive Fitness Series continues.. In Part 3 van de Fitness Series hebben wij een meet and greet met Tonnie Barberio. Tonnie is een personal trainer met Italiaanse roots en een fashion icon op Instagram vanwege zijn unieke streetwear style. Hij is 100% selfmade en nuchter: een man van de praktijk. Zijn carrière-switch van ongeschoolde koerier naar een succesvolle personal trainer was het begin van een groots fitness avontuur.

Ben jij benieuwd hoe Tonnie zijn dromen heeft verwezenlijkt? Check dan snel dit exclusieve interview…

Tonnie Barberio in Nike outfit

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben half Italiaans en ben nu 10 jaar aan het werk als personal trainer in mijn eigen gym. Wat ik miste in mijn werk was het dragen van leuke outfits. Mijn kast hangt vol stijlvolle outfits maar die kan ik niet echt aan tijdens het geven van een personal training. Tijdens het trainen draag ik vooral sportieve kleding. Ik post mijn outfits op Instagram om mensen mijn stijl te laten zien.

Waarop is jouw stijl geïnspireerd?  

Streetstyle met een casual feel, soms een wat meer classy style. Ik wissel het een beetje af omdat ik het leuk vind om alle stijlen te beheersen. In Italië is stijl heel belangrijk. Ik probeer daarom met een bruiloft of tijdens de kerstdagen extra stijlvol en netjes voor de dag te komen.

Tonnie Barberio
Witte Nike sneakers

Wanneer begon jouw fitness avontuur?

Toen ik 13 jaar was begon ik met sporten. Het was ontstaan als een soort nieuwe hobby. Mijn moeder was toen fanatiek bezig met cardio in de sportschool. Ik vond cardio maar saai en dook het krachthonk in met grote bodybuilders. Zo begon het sporten een beetje te rollen. Ik was redelijk vroeg van school afgegaan en ben op mijn 18e koerier geworden. Ik vond autorijden heel leuk en wilde daarmee mijn geld verdienen. Jaren later kwam fitness op mijn pad. Een groot voordeel dat fitness met zich meebrengt is dat je vooral met je gezondheid bezig bent. Goed voor de dag komen vind ik erg belangrijk – je wilt jezelf toch in de spiegel zien haha!

Hoe heb jij jezelf het fitnessvak aangeleerd?                        

In eerste instantie door verliefd te worden op de sport. Als je de interesse hebt kan je informatie makkelijker opnemen en dit in de praktijk brengen. Ik liep tegen dingen aan die ik niet goed kon uitvoeren. Op een gegeven moment had ik door wat voor mij werkte en ben toen opleidingen gaan volgen tot fitness instructeur. Ik heb gekozen voor een carrière-switch van ongeschoolde koerier naar opgeleide personal trainer met een prive gym.

Waar luister je het liefst naar tijdens het fitnessen?

Het liefst naar hiphop, dat wordt alleen in sportscholen niet echt gedraaid. Maar dat luister ik in mijn eigen sportschool of op m’n headset. House of hiphop is ook altijd goed!

Hoe ga je om met de mening van anderen op social media?

Ik merk dat ik daar weinig last van heb. Soms krijg je wel eens een berichtje, maar dat kan je simpelweg negeren of blokkeren. Ik focus mij vooral op de positieve reacties zoals ’ik vind het tof wat je doet’ of ‘hoe ben je begonnen met fitness?’. Het woord model of influencer past niet bij mij. Ik hoef niet zo nodig een bepaald label te zijn, ik ben gewoon een persoon die doet wat hij leuk vindt.

Heb je tips voor beginnende sporters?

Begin met de basis en vergelijk jezelf niet met gevorderde sporters in de sportschool. Iets wat zij in 20 jaar hebben opgebouwd kan je niet in 2 jaar bereiken. Geef jezelf de tijd om even te wennen aan al het fitness geweld. Het is goed om je te laten motiveren door naar andere gevorderde sporters te kijken, maar het moet je niet demotiveren.

Hoe ziet jouw voeding eruit en waar let je op?

Wat je dagelijks gebruikt zoals eten en kleding mag van mij wel van goede kwaliteit zijn. Het heeft immers invloed op je leven en op de toekomst. Ik probeer diervriendelijk en gevarieerd te eten. Zorg voor balans in je wekelijkse voeding is mijn advies. 5 dagen groente, fruit en noten eten en dit in het weekend afbreken met alcohol en junkfood is echt zonde. Als je 7 dagen in balans bent maakt het echt niet uit als je elke dag een stuk chocola eet.

Zwarte Nike sneakers

Waarop ben je echt trots?

Op dit moment werk ik met een jongen met een incomplete dwarslaesie. Hij is net uit het revalidatiecentrum ontslagen en ik begeleid hem bij het opnieuw leren lopen. Ik denk dat hij meer trots op zichzelf mag zijn. Het is een eer om met hem te mogen werken en letterlijk en figuurlijk stappen met hem te maken. Ik vind het heel mooi dat hij mij als zijn coach omarmt.

Is er nog iemand die je wilt bedanken? 🏆

Mijn vader is toch wel de beste coach. Hij is als 16-jarige Italiaan met niets naar Nederland gekomen en sprak de taal niet. Hij heeft met niets een succesvol bedrijf opgebouwd. Hij bezit al 32 jaar een judo-school en helpt veel kinderen om zelfverzekerder te worden. Dat is een goed voorbeeld.

Meer weten over Tonnie Barberio? Volg hem dan op Instagram. Ben jij ook fan van Tonnie’s gym look? Scoor deze gym essentials hier.

Lees meer zoals dit

Volgende blog