jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 23/07/2020

Fashion SOS: hoe maak je witte sneakers schoon?

Witte sneakers maken je look gelijk summer ready. Ze zijn makkelijk te stylen en geven je ‘fits een sportieve touch. Het enige nadeel is dat je het gelijk ziet als je ze wat vaker gedragen hebt. Time to clean your creps! Maar hoe maak je witte sneakers schoon? JD zet de beste tips én handige items voor je op een rijtje. Zo zien jouw witte sneakers er straks weer uit als nieuw en ben je ready voor de zomer van 2020.

Hoe maak je witte sneakers schoon?

Doe nooit je hele schoenen in de wasmachine. De lijm kan dan loslaten, of je schoenen of wasmachine raken beschadigd. Alleen je veters wassen kan wel. Je sneakers zien er dan gelijk een stuk frisser uit. Tip: stop de veters eerst in een kussensloop, zo komen ze niet vast te zitten in de wasmachine. De rest van je sneakers krijg je weer fresh met dit simpele stappenplan. Je hebt alleen een paar huis-, tuin- en keukenmiddeltjes nodig. Check it out below!

1. Borstel met een stoffer het eerste vuil van de sneakers af.
2. Doe wat witte tandpasta (zonder gel) op een oude tandenborstel en breng dit aan op je sneakers.
3. Laat dit 10 minuten intrekken.
4. Verwijder de tandpasta en het vuil met een vochtige doek.
5. Pak oude kranten of keukenrol en maak er propjes van die je aan de binnenkant van de sneakers stopt. Zo drogen je sneakers sneller. Laat ze drogen op kamertemperatuur en zet ze niet in de zon of bij de verwarming.
6. Je zolen maak je schoon door met een wattenstaafje het vuil uit de groeven te halen.

Kan het nóg makkelijker?

Soms is zo’n goede onderhoudsbeurt even nodig. Maar wil je écht altijd een fresh look en sneakers die er uitzien als nieuw? Dan heeft JD de handigste items. Get inspired below of check alle items om je sneakers schoon te houden en laat je sneakers er weer moeiteloos als nieuw uitzien.

Keep them fresh and clean met de Crep Protect Spray. Deze sneldrogende nano-spray werkt op verschillende materialen en laat een onzichtbare waterafstotende beschermlaag achter. Doe dit voordat je je sneakers voor het eerst gaat dragen en ze blijven een stuk langer mooi.

 

Goed, je sneakers zijn ingespoten. Ready to go! Maar om gegarandeerd te blijven van een head turning look, is deze reinigingsset voor onderweg ideaal. Zo houd je je sneakers on the go altijd schoon. Of ga voor nieuwe witte veters van Crep Protect en je witte sneakers zien er weer uit als nieuw.

 

Is jouw sneaker wardrobe er één om van te dromen en wil je dat jouw sneakers er altijd on point uitzien? Ga dan voor de Crep Protect Ultimate Sneaker Protection Pack. Deze tas zit vol met alle essentials om je sneakers weer een on-point look te geven. De Crep Cure, Crep Wipes, Crep Spray en Crep veters zorgen ervoor dat je sneakers er altijd fresh en standout uitzien. Het ultieme cadeau voor de sneakerfreak.

Lees meer zoals dit

Volgende blog