jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 13/09/2018

HELLY HANSEN IS BACK IN THE GAME

In de scene draait het allemaal om ‘revival of the fittest’ waarbij retro brands langzaam maar zeker hun comeback maken: denk aan iconic brands zoals Kappa, FILA en Ellesse. Vanaf nu mogen wij het merk Helly Hansen – die zijn comeback maakt vanuit de jaren 90 – toevoegen aan dit rijtje! Welcome to the JD fam… Lees snel meer over onze nieuwe aanwinst hieronder!

red waterproof helly hansen jacket

CELEBRATE HELLY HANSEN

Het merk Helly Hansen is al meer dan 140 jaar bezig met innovatie en behoort dan ook zeker tot onze iconic brands.

Het begon allemaal in 1877. In dit jaar moest kapitein Helly Juell Hansen zichzelf zien te redden op zee en beschermen tegen het koude weer in Noorwegen. Helly Hansen is nu uitgegroeid tot een echte go-to als het gaat om zeilen en skiën, en vanaf nu ook streetstyle!

Hansen en zijn vrouw begonnen met het maken van waterproof kleding en brachten dit naar personen die dit het meeste nodig hadden. Vanaf dit moment is het merk geboren. Wist je dat Helly Hansen als eerste fleece en technische baselayers op de markt bracht? In ’84 werd ‘de waterproof en breathable Helly Tech’ op de kaart gezet, waardoor de lat in de scene gelijk hoog werd gelegd.

helly hansen fleece sweatshirt
navy waterproof jacket

VAN OUTDOOR NAAR THE STREETS

Hoewel Helly Hansen in eerste instantie bekond stond om zijn outdoor pieces, groeide het merk in de jaren 90 dichter naar de Amerikaanse hip-hopcultuur. Helly Hansen werd onderdeel van de mainstream en exposed aan het publiek door rapper LL Cool J. Het H/H-logo werd nu herkend als street staple.

fleece and waterproof jacket helly hansen
white helly hansen jacket

JD Sports heeft alle essentials die jou voorbereiden op koude dagen. Onze Helly Hansen collectie bestaat uit jassen, broeken, sweaters en truien. Waterproof? YEP. Ademend? ABSOLUUT. Verzeker jezelf van een warme en comfortabele outfit en layer up in style met Helly Hansen. Check het nu bij JD Sports en shop de gehele collectie op onze site.

Lees meer zoals dit

Volgende blog