jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 10/05/2019

HET VERHAAL ACHTER LACOSTE

Sinds 1933 is het merk Lacoste een begrip. Lacoste staat bekend om premium quality gear en maakt zo’n 85 jaar later nog steeds stappen in de scene. Nog altijd staan tennis en signature French flair centraal in deze kledinglijn.

Hoewel Lacoste al in ’33 werd opgericht, begint het echte verhaal al eerder met de oprichter en tennis-legende René Lacoste.

lacoste

Terug in de tijd

René werd in 1904 geboren en begon op 15-jarige leeftijd met tennissen tijdens zijn reis naar Engeland vanuit Frankrijk. Zo jong en getalenteerd; in ’22 speelde hij zijn eerste Wimbledon Grand Slam toernooi. Alhoewel hij er al na de eerste ronde uit lag, maakte hij 4 jaar later een harde comeback. In ’26 bracht hij zijn game naar de next-level en sindsdien volgde een reeks Grand Slams titels die op zijn naam kwamen te staan. Op dat moment stond hij op nummer 1 in de tennis scene.

Het daaropvolgende jaar besloot Lacoste het Franse Davis Cup team aka The Four Musketeers te joinen. Dit leidde tot zes Davis Cup overwinningen… Als het aankomt op tennis; René knew his stuff!

renee lacoste(Image 📷: Lacoste.com)

Het Succes van de Polo

In de jaren ’20 droegen tennisspelers klassieke, witte tenniskleding; van lange overhemden tot aan stropdassen en lange broeken – niet de ideale combinatie om topprestatie te leveren op het tennisveld. Zo kwam René op het idee om een nieuwe tennis brand op de markt te brengen…

Toen het merk Lacoste werd opgericht, was daarom het oorspronkelijke idee om tenniskleding te produceren. De allereerste, ademende polo’s voor op het veld werden een groot succes.

Na verloop van tijd werden de ontwerpen ook gedragen op the streets. Tot 1950 was het iconische L.12.12 poloshirt van Lacoste slechts verkrijgbaar in een witte colourway… Inmiddels is deze polo collectie uitgegroeid naar meer dan 40 verschillende kleuren.

 

croc logo(Image 📷: Lacoste.com)

Het Iconische Croc Logo

Lacoste was het eerste merk met een zichtbaar logo op een polo. Het iconische Croc logo werd al snel een herkenbaar teken die casual elegantie en signature French flair represents.

Er zijn een aantal verhalen over het ontstaan van het iconische logo. Zo luidt een verhaal dat de Croc afkomstig was van de bijnaam die René kreeg van fans. Hij werd ‘The Crocodile’ genoemd door zijn agressie en vastberadenheid op het veld, net zoals een krokodil.

Een andere theorie luidt dat het Croc logo gebaseerd is op een weddenschap tussen René en zijn coach. Na een Davis Cup toernooi in ’23, refereerde een Amerikaanse journalist naar een weddenschap over een alligator koffer en gaf Rene de bijnaam ‘The Alligator’. Toen René terugkeerde naar Frankrijk stond hij bekend als ‘crocodile’.

lacoste polo shirt

Jouw alledaagse wardrobe is toe aan een update! Scoor nu kleding van Lacoste voor een premium look. De collectie bestaat niet alleen uit polo’s, maar ook een reeks schoenen, korte broeken, t-shirts en trainingsbroeken.

Shop hier de gehele Lacoste collectie voor heren, dames & kids – nu bij JD Sports!

Lees meer zoals dit

Volgende blog