jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 27/02/2018

JUST DROPPED: NIKE’S EPIC REACT

De dag is aangebroken, na maanden van afwachting heeft Nike eindelijk hun revolutionaire nieuwe renner laten vallen – de Epic React!

Nike verlegt al decennia grenzen en grenzen van technologie. Met de lancering van de LunarEpic Low Flyknit in 2017, die de Lunarlon-schuimtechnologie van Nike gebruikte, leek het erop dat demping en prestaties niet verder konden gaan. Maar minder dan een jaar later is de epic react geboren.

Het doel van Nike bij het ontwikkelen van de Epic React was om iets te creëren dat aan de behoeften en wensen van elke hardloper zou voldoen; lange of korte afstand, beginneling en veteraan – iedereen! Door duizenden hardlopers in vraag te stellen, waren de meest gewilde functies superieure demping, verbeterd energie terugkeer, gebruiksduur en lichtgewicht ontwerp – alles binnen het ene silhouet. Een bijna onmogelijke uitdaging, maar dat weerhield Nike er niet van om te accepteren en te slagen, met als resultaat React-demping.

De zachtste en meest responsieve demping ooit, React-demping is 11% zachter en 13% veerkrachtiger  dan Lunarlon-schuim.

Een baanbrekende prestatie, de Epic React brengt echt naar een heel nieuw niveau. Een bewijs van de voortdurende vindingrijkheid en creativiteit van Nike, bekijk de kleuren van mannen, dames en kinderen hier bij JD.

Lees meer zoals dit

Volgende blog