jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 26/03/2019

NIKE AIR MAX DAY 2019

Nike fans! Onze favoriete dag van het jaar is finally here. In 2014 werd Air Max Day voor het eerst gevierd en dit jaar vieren we de 5e editie van Air Max Day! Nike Air Max Day is een feestdag waarop we alles wat met Air Max te maken heeft vieren. Dit is elk jaar op 26 maart. De datum 26 maart is voor Nike heel belangrijk; want op dezelfde dag in 1987 kwam Nike met de release van de Air Max 1.

In de afgelopen paar jaar stond Air Max Day in het teken van nieuwe silhouetten, limited editions en enkele grote evenementen. In 2017 werd de VaporMax voor het eerst gepresenteerd, terwijl in 2018 de iconische Air Max 97/1 van Sean Wotherspoon werd gedropt. In 2019 komt Nike met een nieuwe game-changing sneaker voor een switched up style!

nike air bags(📷: nike.com)

Give Fresh Air

In plaats van het lanceren van new hot stuff focust Nike zich op hun nieuwste initiatief ‘Give Fresh Air’. Hoewel ’87 het begin van een revolutie markeert, willen ze een nieuw hoofdstuk lanceren deze Air Max Day. ‘Give Fresh Air’ draait om het samenbrengen van sneakerheads en het ondersteunen van lokale organisaties. De sneakers die vandaag worden uitgebracht, worden in de loop van de komende maanden gedropt. 

air vapormax plus

We vieren Air Max Day met onze top 5 hoogtepunten van het afgelopen jaar!

Mei 2018

Vorig jaar mei was de comeback van de Air Max 1 bij JD. Toen de AM1 voor het eerst in ’87 werd gedropt, was Nike Air-technologie niet echt nieuw, maar het was de eerste sneaker die hem blootlegde – waardoor je Air-demping zag en voelde! Gemaakt door Nike’s legendarische ontwerper Tinker Hatfield, de Air Max 1 is sindsdien iconisch en je kunt het nog steeds kopen bij JD! 

November 2018

Eind vorig jaar kwam de Air Max 2015 terug! En weet je wat nog beter is? Hij is nu exclusief verkrijgbaar bij JD. Vanaf 2015 werd de OG-stijl uit de scene teruggebracht met een ademend Flyknit-bovenwerk en blootgestelde Flywire-veters voor een perfecte locked-in fit. Deze runschoen voelt zich zowel op het veld als on the streets thuis.

air max 1
vapormax 2019

December 2018

Wat is een betere manier om het nieuwe jaar te beginnen dan met een fresh new VaporMax-silhouet? In navolging van de VaporMax Flyknit 2.0, verschijnt de Air VaporMax 2019 met de OG-look in een refreshed style. Terwijl de 2.0’s werden geleverd met een Flyknit bovenwerk voor een ademend comfort hebben de 2019-edities een doorschijnend TPU-bovenwerk – ze verschijnen in de voetsporen van de Zoom Fly SP en React Element 87. Het is tijd om jouw sneakerdrobe voor 2019 een upgrade te geven…

Januari 2019

Eind 2018 werd de Nike Air Max Dia uitgebracht in beperkte hoeveelheden; ronde twee volgde in januari 2019. Deze exclusieve collectie was speciaal ontworpen door vrouwen, voor vrouwen – met een extra elegante touch aan de Air Max fam. De Dia is ultra-veelzijdig en komt in een gestroomlijnd design. Deze sneaker dropt telkens in nieuwe colourways en werd zelfs gedragen door babe Ella Eyre.

Air Max Dia - Air Max Day 2019
Air Max 720 - Air Max Day 2019

Maart 2019

Als klap op de vuurpijl kwam Nike eerder deze maand met de hoogste Air unit tot nu toe. De hoge verwachtingen van Air werden opnieuw overtroffen met de release van de Air Max 720. Deze sneaker is uitgerust met een zichtbare, 360 graden Airbag van maar liefst 38mm! De reeks is geïnspireerd op kleuren uit de natuur… Bekijks krijg je gegarandeerd met deze lifestyle-trainers!💨

Lees meer zoals dit

Volgende blog