jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 15/07/2021

Nike’s Air Huarache is terug

It’s official. De Nike Air Huarache is terug. Het legendarische silhouet is terug bij JD. Here to make waves again…

De Air Huarache kwam voor het eerst uit in 1991 en is nu terug om het 30-jarig bestaan te vieren met een hele reeks colourways en in maten voor dames en kids.

Hot Since ’91

Throw it back, naar drie decennia geleden, toen de Air Huarache voor het eerst uitkwam. Na het ontwerpen van de Air Max 90 het jaar daarvoor, was Nike legende Tinker Hatfield vastbesloten om buiten de lijntjes te kleuren. Hij negeerde alle regels en creëerde een uitdagende sneak die opnieuw definieerde hoe comfort voor hardlopers eruit zag, terwijl het ook de sneakercultuur vorm gaf.

De Huarache, vernoemd naar een Indiaanse sandaal, werd geboren uit een rebelse geest, die sindsdien in het sihouet is verankerd.

Have You Hugged Your Foot Today?

Toen de Huarache voor het eerst op de markt kwam, lanceerde de trainer met de vraag: ‘Heb je vandaag je voet geknuffeld?’ De trainers van deels sok, deels hardloopschoen omhelsde letterlijk je voet voor ongeëvenaard comfort en een gepersonaliseerde pasvorm. De Air Huarache was in eerste instantie bedoeld als hardloopschoen, maar werd direct een lifestyle icoon, die ook door sneakerheads en grote namen werd gedragen.

De klassieker is terug en de OG designlijnen zijn behouden voor een signature look. Bovenaan combineert de Huarache panelen van leer met gladde, neopreen-achtige stof voor minimale esthetiek. De iconische hielclip is behouden gebleven en het model is finished met gestripte, Swoosh-loze branding voor een klassieke jaren ’90 vibe. Changing the game has never looked so easy…

Shop ze nu!

Klaar voor een iconishce look die onmiskenbaar comfortabel is? Shop nu de Nike Air Huarache collectie!

DON’T MISS OUT! Op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers, exclusieve producten, winacties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Volg ons ook op @JDsportsNL en @JDwomenNL en deel je stijl met #JDlooks <3 

Lees meer zoals dit

Volgende blog