jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 13/04/2021

Reebok: bringin’ retro back

Sinds ’58 houden Reebok sneakers je sneakercollectie comfortabel en statement.

Als we het hebben over witte sneakers en leer, dan hebben we het 100% over Reebok, right? Met hun collectie ‘Classics’, waaronder silhouetten die geïnspireerd zijn op vintage atletiek, verschenen de uit Bolton afkomstige trainers voor het eerst in sportscholen. Al snel veroverden ze de UK urban scene.

Sommige sneakers hebben hun sporen achtergelaten en zijn niet meer te zien, terwijl andere sneakers nog steeds populair zijn. De NPC II en Club C blijven court classics. Inspo nodig over hoe je deze sneakrs kunt stijlen? Rap royalty Nines trekt de sneakers aan en showt je hoe hij de sneakers stijlt, met een fresh head-to-toe outfit! Sneakerheads, it’s time to get nostaltic. Laten we eens kijken welke JD exclusieve trainers je nodig hebt voor je SS21 sneakercollectie.

NPC II

De Newport Classic aka NPC werd oorspronkelijk uitgebracht in ’85 en was meteen een icoon. Deze tennis trainer heeft een bovenwerk van wit, premium leer en een slijtvaste buitenzool. De sneaker werd in die tijd meteen een hit en blijft een van de klassiekers in de sneaker hall of fame.

De NPC II behoudt dezelfde designlijnen als de OG en ziet er met zijn minimalistische ontwerp en atletische touch zowel op als naast de baan goed uit.

Clean. Classic. Club C. 

In de afgelopen jaren hebben we gezien hoe geavanceerde trainertechnologie de sneakerwereld heeft overgenomen, maar Reebok is trouw gebleven aan zijn roots met de bekende retro modellen. De Club C verscheen in ’85 en is een waar tennisicoon dat voortleeft. Geen breisels, geen space-age foam, geen heroverweging van de vorm; het zijn nog steeds dezelfde Champion sneakers die op de tennisbanen en catwalks te zien waren.

Toen de athleisure-revolutie in de jaren ’80 in de streetwear scene explodeerde, bracht Reebok een trainer uit die je ook op straat kunt dragen. Ze vervaagden de grens tussen sportswear en stijl en gaven je ‘fit een casual, sportieve en retro look, met de schokabsorberende EVA middenzool van de Club C.

De Club C en NPC zijn iconisch en zitten vol met throwback charme. Wil je ze hebben? Check ze snel op de site. 

DON’T MISS OUT! Op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers, exclusieve producten, winacties en meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Volg ons ook op @JDsportsNL en @JDwomenNL en deel je stijl met #JDlooks <3 

Lees meer zoals dit

Volgende blog