jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD SPORTS | 27/02/2018

VANS: FROM THE OLD SKOOL TO TODAY

Als we terugkijken in de historie van Vans, dan kijken we terug op de 60’s! In 1966 was Vans beter bekend als The Van Doren Rubber Company.  De broers Paul Van Doren en Jim Van Doren openen samen met de partners Gordon Lee en Serge Delia hun deuren op 704 E. Broadway in Anaheim, Californië op 16 maart.

Het bedrijf was uniek omdat zij hun producten rechtstreeks aan de klanten verkochten zonder tussenpersoon. Op de eerste ochtend van de handel kochten 12 klanten schoenen, die op dezelfde dag werden gemaakt en in de middag al klaar waren om te worden opgehaald. Op dat moment was de Vans # 44 deck shoe geboren,  deze staat nu beter bekend als de Authentic. Door de jaren werden er iconische stijlen geproduceerd zoals de Vans #36 de Old Skool en Vans #98 Classic Slip-on in 1977. Dankzij het karakter en de skate-historie van het merk blijven ze voorop lopen zonder afbreuk te doen aan hun authenticiteit. Vans heeft altijd al sterke connecties gehad met muziek, motorcross, surfen en snowboarden.

De welbekende wafelzool en het canvas bovenwerk zijn een handelsmerk waarmee het merk uit Californië constant naar innovatie streeft.  Je vindt al je favoriete Vans-kicks op JD … zoals Old Skool, Sk8-Hi, Slip-On, Authentic en Platform … met tal van exclusieve JD-kleuren!

Pick your favorite in stores and online here.

Lees meer zoals dit

Volgende blog