jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD DAMES | 19/03/2019

NEW IN: KARL KANI – The Godfather of Urban Street Wear

Get ready voor een legendarische streetstyle! De nieuwe Karl Kani damescollectie just got launched bij JD Sports! Deze kleurrijke items geven elke outfit een perfecte upgrade. Match met een croptop en een fresh new legging voor een sophisticated street look!

Karl Kani Tape Longsleeve Bodysuit

Het verhaal achter Karl Kani

Karl Kani wordt the Godfather of Urban Street Wear genoemd, en terecht! Hij groeide op in Brooklyn en kreeg de interesse in kleding door zijn vader. Karl had nog nooit mode of maatkleding ontwerpen gestudeerd, echter op 16-jarige leeftijd begon hij met het ontwerpen van zijn eigen kleding – geïnspireerd op de hiphopcultuur. Hij nam vervolgens zijn ontwerpen mee naar een kleermaker en kwam zo voor weinig geld aan unieke kleding. Het duurde niet lang voordat andere mannen in zijn omgeving zijn nieuwe stijl zagen. Karl kreeg steeds meer aanvragen van vrienden en kennissen die hem vroegen om meer unieke kleding voor hen te maken.

Toen Kani nog maar 21 was, besloot hij naar Los Angeles te verhuizen om zijn kledingsucces daar uit te breiden. En het sloeg aan! Toch ging dit niet zonder problemen. Toen Kani zijn bedrijf begon, was het helemaal niet winstgevend en bovendien werd de winkel beroofd. Maar dankzij zijn ongelooflijke drive werd Karl Kani in de jaren negentig één van de grootste merken op straat. Supersterren zoals Tupac, Biggie Smalls, Nas en Dr. Dre rockten Karl Kani’s iconische look. Tupac nam zelfs gratis deel aan de advertenties van Kani.

Karl Kani Signature Crop T-shirt
Karl Kani Signature Overhead Hoodie

Nowadays

Nu de retro-trend op een hoogtepunt is, kunnen we zien hoe ‘oudere’ modelabels zoals Ellesse, FILA en Karl Kani opnieuw super populair worden. Onder de huidige supersterren hebben Ariana Grande en 2 Chainz de Kani-look omarmd. Onder andere heeft Nas getweet over de terugkeer van Karl Kani en zijn nieuwste collecties. Als het goed genoeg is voor Nas en Ari, is het zeker goed genoeg voor ons!

Karl Kani Retro Tape Leggings
Karl Kani Signature Stripe Crop T-shirt en Karl Kani Retro Tape Leggings

Get the look

Karl Kani was de eerste ontwerper die de baggy broek op de kaart zette en iedereen die de jaren negentig heeft meegemaakt, kan getuigen hoe gigantisch groot deze trend was. Bij JD kan je net zo’n iconische stijl vinden met bodysuits, crop hoodies, trainingsbroeken, t-shirts en nog veel meer. Combineer een legging met een kleurrijke, gestreepte trui in de iconische kleuren van Karl Kani. Of wrap jezelf in een crop hoodie en een trainingsbroek als de lentezon schijnt. Wat je ook kiest om te mixen en matchen, met Karl Kani ben je verzekerd van een gewaagde streetstyle. Get the look ladies!

Check hier de gehele Karl Kani damescollectie!

Lees meer zoals dit

Volgende blog