jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD DAMES | 23/01/2019

DIT ZIJN DE FITNESS TRENDS VAN 2019

Januari 2019 is in volle gang, hoog tijd dus om je sportieve doelstellingen eens onder de loep te nemen. Na de feestmaand ben jij extra eager om af te vallen en je gym performance te finetunen. Maar wat zijn nu de fitness trends van dit jaar? Wat moet je weten voordat je naar de sportschool sprint?

Wij van JD Sports zijn op onderzoek gegaan en hebben de belangrijkste fitness trends van 2019 voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder..,

Fitness groep dames

1.Onze nummer 1 Hit: HITT-trainingen met een twist

De HITT-trainingen (trainingen op hoge intensiviteit) kennen we natuurlijk en staan al een tijdje bovenaan in het lijstje van fitness trends. In 2019 zien we deze trend terug. Veel sportscholen bieden verschillende soorten van HITT-trainingen aan zoals HIT-Yoga lessen of een HIT-trampoline workout. Vooral als je een drukke baan hebt of voltijd studie volgt zijn HIT-trainingen ideaal. HIT-trainingen combineren cardio met krachttraining en overbruggen de kloof tussen individuele sportsessies en fitness groepslessen. De resultaten die je tijdens deze complete workouts behaalt zijn huge!

2.Kortere workouts

Goed nieuws voor liefhebbers van de HITT-workouts! Kortere workout sessies kunnen net zo effectief zijn als langere workouts. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat kortere sessies sneller de gewenste resultaten leveren. We like! Fact two: je hoeft niet zoveel tijd te steken in je workout, daardoor ben je minder snel geneigd om een les te skippen. Volgens fitnessspecialist Pete McCall is vijftien minuten op de juiste intensiteit al voldoende. No excuses allowed!

3.Werk en workout gaan hand in hand

Na een intense workout heb je vaak geen energie meer over om nog te gaan werken of te blokken voor tentamens. Dat probleem is vanaf nu verleden tijd. In 2019 zullen steeds meer werkplekken voorzien zijn van een fitnessruimte. Ook bieden sommige sportscholen een ruimte aan waar gewerkt kan worden. Hierdoor is het mogelijk om een fitness sessie te doen tijdens het werken of studeren. Perfect toch?

Groepstraining
Wearable tech tijdens hardlopen

4.Meer groepstrainingen

Groepstraining werkt motiverend en inspirerend. Deze trend is interessant voor degene die een competitie-element zoeken tijdens het sporten en tegelijkertijd hier een sociaal aspect aan willen toevoegen.

5.Fitspiration via Instagram of Facebook

In 2019 bombarderen Instagram en andere social media kanalen ons met motivatie tips en foto’s van fitness influencers. Sportfanaten delen hun fitnessdoelen met iedereen. Hun behaalde gym goals en goodlooking pics inspireren ons om nog harder te gaan trainen.

6.Wearable technologie

Met behulp van smartwatches of fitness trackers verzamel je informatie over je gezondheid. Een smartwatch kan je bijvoorbeeld waarschuwen als je iets te lang bent doorgegaan met je hardloopsessie. Deze wearable technologie zal een belangrijke rol spelen bij een effectievere training.

 

Mindfullness fitness
Thuis sporten

7.Thuis sporten

Regen, kou, geen tijd, we kennen deze smoesjes allemaal. Door workouts te gaan streamen via YouTube-kanalen van sportscholen of apps kan je thuis aan de slag gaan met jouw sportsessie. Om thuis te sporten heb je niet veel nodig; een jump rope of een dumbbellset is al voldoende.

8.Mindfullness fitness

In 2019 gaan we meditatie in veel workouts terug zien. Speciale meditatie-apps helpen je bij het trainen van je gedachten. Door middel van smartphones en social media staan we steeds meer ‘stand-by’. Door meditatie aan fitness toe te voegen kunnen we zien welke effecten bepaalde oefeningen hebben op het brein en leggen we de focus op mentale rust.

Ellesse Tape Panel Legging
Ellesse Tape Crop Overhead Hoodie

9.Een smashing gym outfit

Last but not least! Om zelfverzekerd voor de dag te komen scoor je een smashing gym outfit. Wanneer je een fresh new look hebt voel jij je goed en extra gemotiveerd. Check nu bij JD Sports onze nieuwe Ellesse items zoals de Ellesse Tape Panel Legging. Combineer met de matchende Tape Crop Overhead Hoodie of de Tape Cycle Shorts.

Ready to hit the gym? Stay tuned voor onze fitness tips!

 

Lees meer zoals dit

Volgende blog