jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

JD DAMES | 21/05/2019

NIEUW BIJ JD SPORTS! PUMA X BUFFALO SUEDE

Let’s meet de PUMA X Buffalo Suede-collectie! PUMA en Buffalo besloten hun iconische silhouetten samen te voegen tot een sneakercollectie die alles behalve gewoon is. Het iconische detailhandelsbedrijf Buffalo kreeg in de ’90s grote naamsbekendheid doordat Madonna en de Spice Girls cowboylaarzen met een plateauzool droegen. PUMA en Buffalo sloegen de handen ineen met als resultaat een retro sneaker met een stoere chunky stijl!

Buffalo London

In 1979 werd het merk Buffalo opgericht. Dit schoenenlabel legde haar focus op de verkoop van cowboyschoenen. Het innovatieve en stevige schoenontwerp dat begin jaren negentig werd verkocht was anders dan die van nu. Het was een hoge, dikke en zware sneaker. Het silhouet was zo gedurfd en uniek dat dit Buffalo tot één van de beroemdste schoenlabels ter wereld maakte. Grote beroemdheden uit de ’90s zoals The Spice Girls, Cher, Madonna en N ‘Sync, rockten de hoge en brede sneaker van Buffalo.

puma suede x buffalo
puma suede x buffalo

De Suede PUMA x Buffalo

Voor het nieuwe silhouet wordt een eenvoudig en strak ontwerp van de PUMA Suede gecombineerd met de ruwe chunky stijl van de Buffalo-zool; dit roept de retro-punkmode uit de jaren 90 op. Het resultaat is een schoen die de best features van beide merken heeft. Het design heeft een klassiek PUMA-bovenwerk met een slank en elegant design, zonder opvallende veranderingen. Daarnaast kreeg de schoen een next-level upgrade dankzij het toevoegen van de Buffalo-zool. De ronde en zachte vormen geven de PUMA X Buffalo Suede een signature urban touch. Een schitterende combinatie, niet alleen vanwege de twee bekende merken, maar ook vanwege het zeer hoge en massieve silhouet van de sneakers. Dit silhouet voldoet aan het verlangen naar serious streetstyle.

puma suede x buffalo
puma suede x buffalo

Het bovenwerk

Het silhouet van deze trendy ’90s sneaker bestaat uit een monochroom suède bovenwerk, afgewerkt met bijpassende gewaxte veters. De lederen PUMA Formstrip levert een stijlvolle touch en maakt deze chunky kicks tot de musthaves van deze zomer. Je kunt kiezen uit twee kleuren: beige of roze. Of nog beter, kies beide colourways! De spectaculaire zool is van rubber en voorzien van het Buffalo logo, net onder de enkel gegraveerd. Zelfs PUMA laat de streep onder het bekende doorschijnende lederen logo op de zijkanten en hiel lopen. De twee dierlijke mascottes van PUMA en Buffalo, prijken samen op de tong als quality stamp van deze collab.

puma x buffalo
puma x buffalo

Groot, chunky en stijlvol. De PUMA X Buffalo Suede zijn nu al razendpopulair onder alle vintage liefhebbers die comfort en retro willen combineren. Waar wacht je nog op? Doe mee met de chunky trend en maak impact op straat met het gedurfde en imposante karakter van de PUMA X Buffalo Suede! Waar kan je ze scoren? Uiteraard bij JD Sports.

Lees meer zoals dit

Volgende blog